[FOTO/VIDEO] Rijeka preokretom do pobjede protiv Lokomotive

Autor: Nikola Cvjetović 21.08.2023

Veliku fotogaleriju i slavlje igrača pogledajte u nastavku teksta...

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su Lokomotivu 2:1 u utakmici petog kola Super Sport HNL-a. U petoj minuti sjajan ubačaj Pašalića iz kornera, lopta se kratko odbila, malo je nedostajalo da Smolčić uputi udarac iz blizine. Minutu kasnije Lokomotiva je izborila slobodan udarac. Uslijedio je ubačaj, Bubanja se najbolje snašao i gosti su poveli – 0:1.

Rijeka je uzvratila pokušajem Jankovića (14′), te udarcem Ivanovića iz slobodnog udarca (17′), te pokušaja Fruka iz odbijanca. Novu veliku priliku Lokomotiva je imala u 20. minuti. Stojković je ubacio iz kuta, Bubanja je bio najviši, lopta je prošla uz vratnicu. Udarci Lepinjice (26′) i Fruka (37′), a onda je na scenu stupio Marco Pašalić.

Kružila je lopta na 16 metara, na kraju je došla do Pašalića koji je sjajno potegnuo i lopta je od grede završila u mreži – 1:1. U 39. minuti Ivanović je bio u trku s braničem Lokomotive, uspio ga izgurati i snažno pucati, Čavlina je obranio. Nova prilika za Rijeku stigla je u 43. minuti. Pašalić je odlično ubacio iz kuta, Radeljić je prenio loptu, malo je nedostajalo da je Galešić na drugoj vratnici pospremi u mrežu.

Pašalić je ponovo oprobao udarac u 45. minuti, Čavlina je odbio loptu. U sudačkoj nadoknadi jedna duga lopta Fruka, vratar Čavlina je istrčao i promašio loptu, ali bila je prebrza da bi Ivanović kvalitetnije pucao. U zadnjim trenucima utakmice Lokomotiva je dvaput prijetila, ali na poluvrijeme se otišlo s 1:1. Rijeka je drugi dio otvorila prilikom u 50. minuti. Pašalić je ubacio iz kuta, Radeljić je pucao glavom, ali Čavlina je dobro reagirao.

Lokomotiva je prijetila u 58. minuti, Stojković je potegnuo iz slobodnog udarca, lopta je otišla iznad grede. Rijeka je uzvratila tri minute kasnije. Ivanović je sjajno smirio dugu loptu Smolčića i ubacio, a Janković sjajno pucao škaricama. Čavlina je odličnom reakcijom sačuvao mrežu. U 61. minuti Ivanović je sjajno smirio dugu loptu Smolčića i ubacio, a Janković sjajno pucao škaricama. Čavlina je odličnom reakcijom sačuvao mrežu

Lokosi su blizu gola bili u 66. minuti, nakon ubačaja s desne strane, Kulenović je pucao glavom, a greda je spasila Rijeku. U 69. minuti Fruk je ubacio iz slobodnog udarca, Ivanovići je pucao glavom, obranio je Čavlina. I onda je stigla 78. minuta. Djouhara je uzeo loptu, krenuo prema golu i onda sjajnim udarcem prevario Čavlinu – 2:1.

VIDEO

Rijeka bolja od Lokomotive

Više sa portala poduckun.net ...