[FOTO/VIDEO] Rijeka u drugom poluvremenu potopila Goricu za povratak na vrh tablice

Autor: Nikola Cvjetović 21.04.2024

Veliku fotogaleriju koju uskoro proširujemo pogledajte u nastavku teksta....

Rijeka - Dugo je Rijeci trebalo da zatrese mrežu gostiju, ali u 68' se utakmica prelomila. Pašalić je ubacio s desne strane, a Pjaca je fantastičnim udarcem glavom iz jako teške pozicije od travnjaka pogodio mrežu za 1:0. Dvije minute kasnije, nakon velike gužve i puno odbijanaca Mirko Marić spretno skreće loptu u mrežu za 2:0. U 98' Marić je povukao polukontru pa sjajno osjetio ubacivanje Gode iz drugog plana. Udarac s 15-ak metara završio je u gornjem desnom kutu.

No, krenimo redom... Nogometaši Rijeke pobijedili su Goricu rezultatom 3:0 u 31. kolu SuperSport HNL-a i obranili prednost ispred DInama na vrhu prvenstvene ljestvice. Nakon prvog poluvremena u kojem je Rijeka dominirala i pucala (Bijeli su imali deset udaraca prema golu Banića), ali i Gorica znala pokazati zube kada se pokazala prilika, u nastavku je goste otpuhala nevera s Kvarnera. Zamjene koje je napravio trener Željko Sopić pokazale su se punim pogotkom, Marić upisao pogodak i asistenciju, Pjaca sjajnom reakcijom načeo goste, a pobjedu potvrdio vrijedni Goda svojim novim pogotkom. Rijeka je ostvarila sedmu uzastopnu prvenstvenu pobjedu, Pjaca i Marić vratili se golovima, a razdragani navijači zadovoljno klicali svojim junacima na travnjaku.

VIDEO

Utakmicu je prilikom otvorila Gorica udarcem Solde iskosa s lijeve strane u 2. minuti, sličnu situaciju u 8. imao je i Mitrović nakon ubačaja Štigleca, dok se sve ostalo događalo uglavnom ispred Banićevog gola. U 7. minuti Obregon je pucao u vanjski dio mreže, Pašalić je u 16. pucao preko gola, pa u 18. Fruk s 20-ak metara iz slobodnog udarca pucao u živi zid.

U 19. minuti lijepu priliku imao je Hodža, nakon što mu je Petrovič podvalio loptu, ali iz voleja nije bio precizan. Najbolju situaciju u prvom poluvremenu Rijeka je imala u 22. minuti kada je nakon duge akcije Obregon odložio loptu za Fruka čiji je udarac s 20-ak metara otišao zamalo pored vratnice. Uz još poneki pokušaj koji nije bio prijetnja (Pašalić 29’, 42’, Janković 45’) do poluvremena je pucao i Mitrović (40’) čiji je udarac blokirao Goda, prije nego je Hodža uzvratio na drugoj strani, ali loptu ubačenu od Gode skrenuo je nedovoljno da bi prevario Banića.

Iako je Rijeka imala čak deset udaraca prema golu gostiju u prvom poluvremenu rezultat se nije promijenio.

U drugo poluvrijeme Rijeka je ušla još odlučnije i agresivnije, Ivanović je odmah zamijenio Jankovića, nakon sedam minuta Pjaca i Marić su ušli za Hodžu i Obregona i težište igre prebačeno je pred Banića. U 54. minuti Goda je ubacio za Marića koji je glavom pucao u blok Leša, pa u 57. nakon novog ubačaja Gode Ivanović glavom pogodio gredu. U 62. minuti, nakon slobodnog udarca Fruka, Banić je istrčao u prazno pa Galešić pucao preko glave, ali loptu je na gol liniji u korner odbio Maloča.

I onda se u 67. minuti dogodio ključni trenutak. Marco Pašalić dobio je loptu na desnoj strani, malo vagao, pa na drugoj vratnici Marko Pjaca u padu, glavom, pogodio mrežu Gorice – 1:0.

U 75. minuti Pašalić je iskosa pucao ravno u Banića, a sve kao uvod u drugi pogodak Bijelih. Slobodan udarac izveo je Fruk, na odbijenu loptu na 30-ak metara natrčao je Petrovič koji je uputio prizemni udarac. Na putu lopti se našao Mirko Marić koji je postavio nogu i skrenuo loptu iza Banića za 2:0.

Konačni rezultat u 89. minuti postavio je Bruno Goda. Marić je povukao polukontru pa pričekao da se Goda ubaci iz drugog plana. Sjajno ostavljena lopta na 15-ak metara i efektna završnica lijevog beka bili su točka na “i” sjajne riječke predstave – 3:0.

Neposredno pred početak susreta na travnjaku je ekipa Pro rec studia snimala kadrove za novu navijačku himnu na čakavštini „Za Rijeku navijan“ koju izvodi Puhački orkestar Lovran i njihovi brojni prijatelji: Duško Jeličić – Dule, Mauro Staraj, Nikolina Tomljanović, Alen Polić, Nevia Rigutto, Francesco Squarcia, Nino Načinović, Zoran Ban, Martina Majerle, Joso Butorac, Vivien Galetta, Voljen Grbac, Zoran Prodanović – Prlja, dr. Boris Nemec, Irena Grdinić, Mario Battifiaca, Jozefina, Branko Fućak, Davor Jurkotić, Alen Liverić, Tamara Brusić, Mate Jurić, Pino Kovačević, Tina Vukov i Damir Kedžo. Autor glazbe i teksta je Robert Pilepić, a aranžman je djelo Andreja Baše.

Rijeka – Gorica 3:0, uraganski nastavak za sedmu HNL pobjedu u nizu

Više sa portala poduckun.net ...