[FOTO/VIDEO] Turnir 'Rukomet za sve' na ičićanskoj plaži okupio brojne natjecatelje

Autor: Marin Aničić 31.07.2023

Što je sve poručila organizatorica turnira pogledajte u nastavku...

Ičići - Na ičićanskoj plaži jučer je održano još jedno sportsko događanje. Riječ je o prvom turniru u rukometu na pijesku pod nazivom "Rukomet za sve".

U jutarnjim satima pješčanu plažu zauzele su osobe s invaliditetom koje su pokazale svoje vještine u savladavanju raznih motoričkih poligona, a na kraju su zaigrali rukomet na pijesku.

- Cilj je bio pružiti i osobama s invaliditetom mogućnost sportsko-rekreativnih treninga i upoznati ih s čarima rukometne igre. Zaista smo sretni što su se u velikom broju uključili u ovaj naš projekt. Od devetog mjeseca selimo se u dvoranu gdje nastavljamo s treninzima. Iznimno nam je drago da su se u rad uključile i mlade rukometašice iz RK Liburnija Opatija koje su svoje stečeno znanje prenosile osobama s invaliditetom i na kraju i zaigrale s njima revijalnu utakmicu, poručili su organizatori.

U popodnevnim satima teren su zauzeli oni nešto mlađi te odigrali turnir rukometa na pijesku u 2 kategorije. Desetak ekipa iz raznih rukometnih klubova liburnijskoga kraja okupilo se na plaži gdje su do večernjih sati demonstrirali svoje rukometne vještine, a oni najuspješniji nagrađeni su raznim poklonima.

- "Rukomet za sve" manifestacija je koja se po prvi puta održavala na plaži u Ičićima i moramo priznati da smo zaista prezadovoljni brojem sudionika u oba dijela dana. Sretni smo što su se u istu uključili i brojna djeca s plaže koja su upravo jučer s nama napravila svoje prve rukometne korake. Cilj nam je bio povećati inkluziju osoba s invaliditetom u život zajednice kroz sport, pružiti im mogućnost sportskog treninga, a naše najmlađe naučiti prenositi svoje znanje. Zaista s ponosom možemo reći da smo to sve jučer imali na plaži u Ičićima uz mnoštvo dobre zabave, kazala je Suzy Topić iz sportske udruge Ad Liberos.

VIDEO

Rukomet za sve @ Ičići

Više sa portala poduckun.net ...