[FOTO/VIDEO] Utrka '100 milja Istre': 140 trkača krenulo iz Lovrana u avanturu dugu 128 km

Autor: Nikola Cvjetović 09.04.2022

100 milja istre start lovran 2022  1  01

Što smo zabilježili na startu utrke donosimo u priloženom video isječku i fotogaleriji...

Lovran – 140 natjecatelja okupilo se sinoć na lovranskom mulu s kojeg su startali u trkačku avanturu dugu 128 kilometara. Lagana kišica i južina dočekala je trkače koji će u sklopu utrke 100 milja Istre morati savladali 128 kilometara dugu stazu koja ih vodi preko Vojaka, Poklona, Buzeta, Motovuna i Buja do Umaga.

Podsjetimo, utrka je startala jučer u poslijepodnevnim satima iz Labina, a nakon lovranskog starta na rasporedu su startovi iz Motovuna, Buzeta i Grožnjana. Ova najveća hrvatska trail utrka ove godine okuplja 1.160 trkača iz cijelog svijeta, točnije iz 47 zemalja, a među njima je do sada najveći broj elitnih trkača koji su već svi redom najavili obaranje rekorda staze!

100 milja istre start lovran 2022  5  01

Trkače očekuje putovanje kroz najslikovitije dijelove Istre. Od početka do kraja utrke, trkači će se susretati s dionicama tehničkog terena, prolascima kroz stare srednjovjekovne gradove, dubokim šumama i blatnim dolina, a sve začinjeno uživanjem u prekrasnom pogledu koji se proteže sve do Jadranskog mora. Svi putevi, sve utrke, vode u ciljnu ravninu u Umagu gdje će natjecatelje dočekati volonteri i domaćini te svakog trkača i trkačicu nagraditi finišerskom medaljom, a najuspješnijima će na podiju u Umagu u nedjelju 10. travnja u 13 sati medalje biti dodijeljene na ceremoniji proglašenja pobjednika

100 milja istre start lovran 2022  10  01

UTMB World Series sačinjava 30 međunarodnih trail utrka, a Istria 100 by UTMB sada je dio tog odabranog društva i pritom prva utrka u povijesti World Series ciklusa utrka. Istria 100 by UTMB kontinuirano potvrđuje visoku kvalitetu organizacije i usluge prema sudionicima utrke, zbog čega su Civilni stožeri Istre svih lokaliteta na kojima se utrka održava, podržali utrku, istaknuli su organizatori. .

VIDEO

Utrka “100 milja Istre”: 140 natjecatelja startalo u Lovranu