[FOTO/VIDEO] Utrka '100 milja Istre': 140 trkača krenulo iz Lovrana u avanturu dugu 128 km

Autor: Nikola Cvjetović 09.04.2022

Što smo zabilježili na startu utrke donosimo u priloženom video isječku i fotogaleriji...

Lovran – 140 natjecatelja okupilo se sinoć na lovranskom mulu s kojeg su startali u trkačku avanturu dugu 128 kilometara. Lagana kišica i južina dočekala je trkače koji će u sklopu utrke 100 milja Istre morati savladali 128 kilometara dugu stazu koja ih vodi preko Vojaka, Poklona, Buzeta, Motovuna i Buja do Umaga.

Podsjetimo, utrka je startala jučer u poslijepodnevnim satima iz Labina, a nakon lovranskog starta na rasporedu su startovi iz Motovuna, Buzeta i Grožnjana. Ova najveća hrvatska trail utrka ove godine okuplja 1.160 trkača iz cijelog svijeta, točnije iz 47 zemalja, a među njima je do sada najveći broj elitnih trkača koji su već svi redom najavili obaranje rekorda staze!

Trkače očekuje putovanje kroz najslikovitije dijelove Istre. Od početka do kraja utrke, trkači će se susretati s dionicama tehničkog terena, prolascima kroz stare srednjovjekovne gradove, dubokim šumama i blatnim dolina, a sve začinjeno uživanjem u prekrasnom pogledu koji se proteže sve do Jadranskog mora. Svi putevi, sve utrke, vode u ciljnu ravninu u Umagu gdje će natjecatelje dočekati volonteri i domaćini te svakog trkača i trkačicu nagraditi finišerskom medaljom, a najuspješnijima će na podiju u Umagu u nedjelju 10. travnja u 13 sati medalje biti dodijeljene na ceremoniji proglašenja pobjednika

UTMB World Series sačinjava 30 međunarodnih trail utrka, a Istria 100 by UTMB sada je dio tog odabranog društva i pritom prva utrka u povijesti World Series ciklusa utrka. Istria 100 by UTMB kontinuirano potvrđuje visoku kvalitetu organizacije i usluge prema sudionicima utrke, zbog čega su Civilni stožeri Istre svih lokaliteta na kojima se utrka održava, podržali utrku, istaknuli su organizatori. .

VIDEO

Utrka “100 milja Istre”: 140 natjecatelja startalo u Lovranu

Više sa portala poduckun.net ...