[FOTO/VIDEO] Zvonko Jelačić slavio na regati 13. Hilton IOM Opatija kup 2022.

Autor: Nikola Cvjetović 28.03.2022

Kako je protekao start pogledajte u video prilogu i fotogaleriji...

Opatija – Proteklog vikenda u akvatoriju ispred opatijske luke održana je regata radio upravljanih jedrilica, Hilton IOM Opatija kup 2022. Na regati je sudjelovalo 24 natjecatelja iz Italije, Mađarske i Hrvatske.

Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojio je Zvonko Jelačić, drugo Robert Matulja iz kluba domaćina, a treće Boris Bakotić (JK Zenta Split). Bruno Marević (JK Zenta Split) bio je najbolji u juniorskoj konkurenciji, dok su drugo i treće osvojili Filip Laginja, odnosno Luka Marković (oba JK Opatija).

- Jedrilo se po jugozapadnjaku od 3 do 6 čvorova, a ukupno je održano 6 jedrenja. Regata se boduje za Hrvatsku kriterijsku ljestvicu, za Kup sjevernog Jadrana te za kup Hrvatske. Na regati su po prvi puta nastupili i juniori što nas posebno veseli. Regatu je popratilo i puno gledatelja koji su iskoristili lijepo i sunčano vrijeme te su uživali u ovoj atrakciji na moru. Zahvaljujemo tehničkoj kulturi Grada Opatije, Hotelu Hilton i Bistrou Yacht club koji su se pobrinuli za sve sudionike i suce, istaknuo je Mario Šikić, ispred organizatora iz JK Opatija.

VIDEO

13. Regata radio-upravljanim jedrilicama Hilton IOM Opatija Cup okupila 23 natjecatelja

Više sa portala poduckun.net ...