HNK Rijeka: Kazna se odnosi na probijanje određenih rokova koji su zadani financijskim "fair playom"

Autor: Sanja Monar 04.03.2023

Foto: Arhiva

"Važno je istaknuti da se financijska kazna ne definira po težini prekršaja, već UEFA povlači sredstva koje je klub primio u 2022. godini."

Rijeka - Nakon priopćenja UEFA-e kako je zbog neplaćenih obveza kaznila hrvatske nogometne prvoligaše Rijeku i Osijek, HNK Rijeka poslala je priopćenje koje prenosimo u nastavku.

"Hrvatski nogometni klub Rijeka primio je odluku UEFA-e o kazni zbog kršenja UEFA "Financial fair play" rokova u 2022. godini. HNK Rijeka je sve dospjele obveze iz 2022. godine podmirio ili definirao otplatne planove prema sportskim klubovima. Kazna se odnosi na probijanje određenih rokova koji su zadani financijskim "fair playom".

Ujedno, važno je naglasiti da su dospjela potraživanja HNK Rijeka prema sportskim klubovima značajno veća od dospjelih obaveza koje je HNK Rijeka iskazala za 2022. godinu, a naknadno podmirila i definirala otplatu istih kako je već navedeno. Važno je istaknuti da se financijska kazna ne definira po težini prekršaja, već UEFA povlači sredstva koje je klub primio u 2022. godini.

HNK Rijeka poštuje i poštivat će u budućnosti sve odredbe UEFA-inog "Financial fair play" pravilnika.
", stoji u priopćenju.

Više sa portala poduckun.net ...