Istra 1961 porazila HNK Rijeku

Autor: Marina Pauletić 29.10.2022

Rijeka je u utakmici 15. kola SuperSport HNL-a doživjela poraz od Istre.

Rijeka - Nogometaši Rijeke poraženi su od Istre 1961 0:1 u utakmici 15. kola SuperSport HNL-a. Rijeka je tako doživjela prvi poraz od Istre u HNL-u na domaćem terenu u utakmici u kojoj su bijeli pokazali jedno od najslabijih izdanja ove sezone. Otvaranje utakmice nije donijelo previše prilika, a sličan scenarij odigrao se kroz cijelo prvo poluvrijeme.

Udarac Mlinara (7′) s dvadesetak metara, te pokušaj Hujbera (21′) jedine su situacije vrijedne spomena, sve do 34. minute kada je udarac Ercega (34′) glavom otišao pored gola. Rijeka je prvu ozbiljniju priliku imala u 45. minuti. Vukčević je ubacio s lijeve strane, lopta se odbila od braniča Istre i u luku došla do Frigana koji je uspio pucati, ali lopta je zapela u bloku. U 49. minuti Hodža je oduzeo jednu loptu i gurnuo za Frigana. Otvarala se prilika za Rijeku, Frigan je odlučio pucati s 18 metara i lopta je zapela u bloku. U 63. minuti Erceg je pobjegao obrani, uspio pucati ispod Labrovića, a lopta se na kraju odbila od Smolčića koji je pokušao spriječiti gol i mreža se zatresla – 0:1.

Šest minuta kasnije Obregon je natjerao na pogrešku Majkića, Vrančić je gurnuo za Vučkića, ali lopta je otišla daleko od gola. Do kraja utakmice Rijeka je imala dvije velike prilike. U 83. minuti Vrančić je ubacio, Vučkić pucao glavom, a Majkić efektno obranio. U 85. minuti Vrančić je sjajno pronašao Obregona koji je smirio loptu u 16 metara, Majkić je izašao da skrati kut. Obregon je pucao, ali lopta je otišla pored gola. Na drugoj strani, u 84. minuti, Kontra Istre, Boultam je izbio sam pred gol, Labrović je obranio zicer.

Više sa portala poduckun.net ...