[JEDRENJE NA DASCI] Volosko Open 2023. pripao Enricu Marottiju

Autor: Nikola Cvjetović 10.09.2023

Na drugo mjesto plasirao se Slovenac Val Eržen (KJD Bum), a treći je bio Stojan Vidaković iz slovenskog kluba Sidro Maribor.

Volosko - Enrico Marotti, član DSNM Volosko, pobjednik je tradicionalne regate u jedrenju na dasci – Volosko Open 2023 u windsurf disciplini slalom što se danas i jučer održavala u Voloskom. Na drugo mjesto plasirao se Slovenac Val Eržen (KJD Bum), a treći je bio Stojan Vidaković iz slovenskog kluba Sidro Maribor. U kategoriji juniora/kadeta najbolji je bio Val Eržen, a u konkurenciji Master Stojan Vidaković.

Nakon dugo godina nepovoljne prognoze i malo odvoženih eliminacija, ovogodišnja regata ušla među rekordne, s ukupno odvoženih šest eliminacija i jednim Fun Raceom. Tramontana je puhala prosječnom jačinom od 16 čvorova, te su uvjeti bili savršeni, bez puno „rupa“ bez vjetra u regatnom polju i divljih refula. Na regati je učestvovalo 20 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, a odličja su dodijeljena za Volosko Open regatu (overall) i Kup Hrvatske.

Regata se bodovala i za Kup Hrvatske, a u ukupnom poretku prvo mjesto u konkurenciji samo hrvatskih natjecatelja pripalo je Marottiju, drugi je bio Mistral Matulja (JK Istra), a treći Matko Jovanović (KJD Zagreb).

- Veliko hvala svim natjecateljima, volonterima, Marotti Windsurf Centru i Sportskom savezu grada Opatije na učestvovanju i podršci da se regata uspješno održi, istakli su organizatori iz DSNM Volosko.

Više sa portala poduckun.net ...