[JEDRENJE] Opatijska posada Follow Us Vulkan Nova slavila na 5. izdanju regate "Vela Vrata"

Autor: Nikola Cvjetović 16.09.2024

Na regati je sudjelovalo 11 posada, a na drugo mjesto u ukupnom poretku plasirao se Damaco (JK Galeb, Kostrena) sa skipperom Berislavom Vranićem, dok je treća regatu završila posada broda Ariel s kormilarom Davorom Jurčićem (JK Opatija).

Opatija - Posada JK Opatija "Follow Us Vulkan Nova" s kormilarom Ivicom Šćurićem pobjednik je 5. izdanja jedriličarske regate krstaša Vela Vrata koja će ostati zapamćena po slabim uvjetima za jedrenje. Na regati je sudjelovalo 11 posada, a na drugo mjesto u ukupnom poretku plasirao se Damaco (JK Galeb, Kostrena) sa skipperom Berislavom Vranićem, dok je treća regatu završila posada broda Ariel s kormilarom Davorom Jurčićem (JK Opatija).

- Start prve etape dodatno je zakomplicirala kiša pa je premješten na Porozinu. Iako je ruta bila skraćena nije bila ništa manje zahtjevna, vjetar uglavnom sjevernog smjera puhao je jačinom od 4-17 čvorova. U tako promjenjivim uvjetima najbolje se snašla posada jedrilice Follow US Vulkan Nova s kormilarom Ivicom Šćurićem. U nedjelju se također Eol nije smilovao jedriličarima te je ruta ponovo bila skraćena od Cresa do Porozine. Koliko je bila zahtjevna ova dionica govori podatak da je do cilja stiglo svega dvije jedrilice, poručili su iz JK Opatija, kluba organizatora regate.

Tri prvoplasirane posade slavile su i u svojim grupama, a uz njih prvo mjesto pripalo je i posadi "Žuta" (Mladen Babac, JK Croatia) u grupi 3, posadi "Plave vile" (Dušan Golja, JK Opatija) u grupi 4 i posadi "Terre Navis" (Zoran Somborski, JK Opatija) u grupi 5.

Više sa portala poduckun.net ...