Junior Moreno Stanić po osvajanju juniorske i seniorske titule NK "Opatija": Ključ našeg uspjeha je što smo klapa, a najveća nagrada bi nam bila da obučemo seniorski dres

Autor: Nikola Cvjetović 26.05.2024

Ključ našeg uspjeha je što smo složni, prava smo klapa, prijatelji na i izvan terena, govori najbolji strijelac NK "Opatija" u 1. NL NS Rijeka

Opatija - Opatijska špica Moreno Stanić prvi je strijelac Prve NL NS Rijeka. Mladi nogometaš "Opatije", rođen na samom koncu 2006. godine, sa 17 postignutih golova kolo prije kraja prvenstva vodi u utrci za ovu titulu, a nakon današnje utakmice na "Krku" biti će poznato i da li mu je pripala. Njegovim brojnim pogocima juniori "Opatije", tri kola prije kraja prvenstva, osigurali su i titulu prvaka te su time stekli pravo igranja kvalifikacija za Prvu HNL, ligu koja je san ovih dječaka s opatijskog travnjaka koji neumorno guraju loptu pod trenerskim vodstvom Zdravka Šimića. Staniću titulu najboljeg strijelca, s obzirom da je to posljednja utakmica kola koja se još mora odigrati, može preuzeti samo Marko Tadić (15 pogodaka), njegov klupski kolega, suigrač.

- Vjerujem da ćemo danas još jednom pobjedom na Krku sezonu privesti kraju na najljepši mogući način. Veselimo se i novom izazovu, kvalifikacijama koje nas mogu odvesti u prvoligaško društvo. Ključ našeg uspjeha je što smo složni, prava smo klapa, prijatelji na i izvan terena. Mislim da nas je to dovelo do osvajanja titule baš kao i trud i rad koji već godinama ulažemo. Od početka sezone znali smo da imamo kvalitetu, a na nama je bilo da stvorimo tu pozitivnu energiju i zavladamo zelenim terenima, rekao je Moreno, prvi strijelac prvenstva, uoči ogleda na Krku.

Moreno iz Škrapne nogomet je počeo igrati u MNK "Kvarner Matulji", a u kategoriji mlađih morčića već stigao u "Opatiju".

- Nogomet sam počeo igrati u drugom razredu osnovne škole. Prijatelj iz razreda krenuo je na nogomet, a ja za njim. Ipak, on je u međuvremenu odustao, no mene to nije spriječilo. Nastavio sam igrati nogomet i u njemu stvarno uživam, a sada kada su stigli i plodovi tog ulaganja mogu stvarno reći da sam izuzetno zadovoljan, govori učenik 3. razreda Građevinsko-tehničke škole u Rijeci koji svakodnevno putuje iz Škrapne u Rijeku u školu i u Opatiju na treninge.

- Kada postoji želja nađe se i način kako na sve stići. Naravno, da su me kao mlađeg puno vozili roditelji, a sada se i sam snalazim. Putujem autobusom ili me vozi susjed - uglavnom "se arivan". Zahvalan sam roditeljima, ali svjestan sam da oni imaju i svoje obaveze, osim toga imam još dva brata, te da mi ne mogu uvijek biti na raspolaganju, rekao je Stanić koji vjeruje da će mu ovakvi rezultati, iako pred sobom ima još cijelu godinu juniorskog staža, otvoriti i vrata seniorskog nogometa.

- Sada je prvenstveno cilj u kvalifikacijama izboriti Prvu juniorsku ligu. Ako to uspijemo, onda u toj prvoj sezoni jačeg ranga treba osigurati ostanak. Vjerujem da će nam se, ukoliko budemo igrali Prvu HNL, pridružiti i neki dečki iz okolnih klubova koji nemaju minutažu kakvu žele, rekao je Moreno koji se isto tako nada da će u posljednjoj utakmici sezone, uoči koje je seniorska momčad "Opatije" već osigurala titulu Druge NL, dobiti priliku zaigrati i u prvoj momčadi opatijskih "crno-bijelih".

- Bilo bi lijepo kad bi svi juniori dobili priliku zaigrati posljednju utakmicu kola u 2. NL u seniorskom dresu. Naši seniori su već ionako došli do titule prvaka, na čemu im čestitam. Prilika da se okušamo u seniorskom nogometu nama juniorima bila bi najveća nagrada za kraj sezone, zaključio je Stanić.

Više sa portala poduckun.net ...