Kadeti i pioniri Nogometnog kluba „Opatije“ ponovno na pragu male senzacije

Autor: Nikola Cvjetović 19.05.2023

Dva kola prije kraja prvenstva drugoplasirani kadeti i petoplasirani pioniri „Opatije“ ponovno imaju priliku, upišu li pozitivne rezultate do kraja sezone, zaigrati kvalifikacije za elitno nogometno društvo.

Opatija - Kadeti i pioniri Nogometnog kluba „Opatija“ ponovno su na pragu prave male senzacije, novih kvalifikacija za ulazak u prvoligaško društvo. Naime, ove uzrasne kategorije „Opatije“ već dvije godine zaredom, zahvaljujući odličnom plasmanu u Prvoj NL NS Rijeka, igraju kvalifikacije za ulazak u viši rang. Već dva puta na tom su ih putu zaustavili, međutim, Opatijci vjeruju, ostanu li maksimalno koncentrirani do kraja sezone i upišu li u posljednja dva kola nove pobjede, da će ponovno u kvalifikacijama tražiti ulaz u elitno društvo. Kadeti „Opatije“ u posljednjem su kolu uvjerljivo pobijedili pulski „Uljanik“ u gostima s 3:0, a golove za opatijski sastav postigli su Kovačić, Sanković i Drozdek. S novom pobjedom i dalje drže drugo mjesto na tablici, a ispred njih nalazi se samo „Rijeka“. Trenutno najbolji strijelac lige je Opatijac Moreno Stanić s 16 postignutih pogodaka. Opatijski pioniri, koji bi u slučaju da se izbore i prođu kvalifikacije, također, zajedno s kadetima, ušli u viši rang, trenutno se nalaze na petom mjestu ligaške ljestvice.

- Već treći puta otvara nam se mogućnost da igramo kvalifikacije. Potvrda je to da se u opatijskoj školi nogometa sustavno radi kvalitetno. Vjerujem da do kraja sezone možemo zadržati ovaj plasman koji nas vodi u kvalifikacije, u kojima ćemo tek vidjeti tko će nam biti protivnik. S obzirom da bi ovo trebala biti treća sreća, treće uzastopne kvalifikacije, volio bih da konačno prođemo - opatijski klub to zaslužuje, baš kao i ova djeca koja žive za nogomet, rekao je Boris Milanović, trener uspješnih opatijskih kadeta.

Više sa portala poduckun.net ...