Kadeti vaterpolo kluba Opatija LRH u finalu

Autor: Nikola Cvjetović 02.08.2023

Kada jedna momčad kao što je to Opatija LRH u istom danu svlada Jug Adriatic osiguranje i Medveščak, a još ranije u skupini i zagrebačku Mladost, onda to više ne može biti slučajnost...

Zagreb - Kadeti vaterpolo kluba Opatija LRH plasirali su se u finale vaterpolo Kupa Hrvatske. Za pobjednički će se pokal nadmetati protiv Jadrana u četvrtak, od 12.15 sati.

Opatijci su svladali jednog od favorita turnira, zagrebački Medveščak. No, kada jedna momčad kao što je to Opatija LRH u istom danu svlada Jug Adriatic osiguranje i Medveščak, a još ranije u skupini i zagrebačku Mladost, onda to više ne može biti slučajnost. Sjajan opet početak Opatijaca, vodstvo 4:1 nakon prvih sedam minuta. Medvjedi su se počeli vraćati u drugoj četvrtini, da bi im Opatija LRH ponovo rezultatski ‘pobjegla’ u trećoj. U zadnjoj dionici su Medvjedi odlučno napali, stizali u nekoliko navrata na gol zaostatka, ali je Opatija LRH uspjela sačuvati vodstvo do kraja. Tako će se u finalu sastati iste momčadi koje su već igrale u skupini, u 2. kolu i kada je Jadran bio bolji, 10:7. No, finale je jedna sasvim drukčija utakmica.

Prethodno je u četvrtfinalu Opatija LRH bila vrlo uvjerljiva protiv Dubrovčana iz Jug Adriatic osiguranja. Dovoljno je pripomenuti da su mladi Gospari prvi gol postigli tek u trećoj četvrtini, a dotad su Opatijci već vodili 5:0.

Više sa portala poduckun.net ...