Lana i Erik Golubović osvojili medalje u šahu na državnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu

Autor: Sanja Tumara 12.08.2022

Mladi Opatijci svojim su rezultatima osigurali nastup na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u šahu koje će se ove godine održati u Splitu.

OPATIJA - Mladi Opatijci Lana i Erik Golubović osvojili su medalje u šahu na državnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu i svojim su rezultatima osigurali nastup na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u šahu koje će se ove godine održati u Splitu.

U sklopu 26. izdanja Sportskih igara mladih u Splitu održano je i kvalitetno natjecanje u šahu. Naime, u ovoj sezoni odigran je rekordan broj kvalifikacijskih šahovskih turnira, čak 100, te je bilo prijavljeno najviše SIM-ovaca, od kojih su najuspješniji stigli na državnu završnicu u Split. Među njima su bili i Lana i Erik Golubović.

Erik Golubović nadmoćno je obranio titulu prošlogodišnjeg prvaka te ponovno osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju SIM-a u kategoriji šaha za dječake do 11 godina. Srebrna medalja pripala je Filipu Apostolovskom iz Zagreba, dok je brončanu osvojio Zvonimir Buljić iz Osijeka.

Lana Golubović je ove godine prvi put nastupila i odmah osvojila treće mjesto te brončanu medalju SIM-a u kategoriji šaha za djevojčice do 11 godina. Zlatnu medalju je osvojila Lucija Rilje iz Zagreba, a srebrna medalja pripala Heleni je Kosini iz Osijeka.
Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi za djecu od 6 do 18 godina, čija se natjecanja odvijaju prema profesionalnim standardima. Manifestacija je prepoznata od brojnih međunarodnih organizacija, vrhunskih sportaša, sponzora i dužnosnika. Natjecanja se odvijaju u okviru 10 sportova - mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika.

Sportske igre mladih osim propagiranja sporta i sportskog načina života, druženja i igre kroz svoje programe aktivno rade na edukaciji djece o svim sferama održivog razvoja, nenasilja na sportskim terenima i fair playa.

Više sa portala poduckun.net ...