Lille - Rijeka 1:1: Marco Pašalić zabio za 1:0, Lille ipak izjednačio

Autor: Marina Pauletić 24.08.2023

Foto: arhiva

Rijeka je prvi gol zabila u 24. minuti.

Lille – Nogometaši Rijeke trenutno se u Lilleu bore za mjesto u skupinama Konferencijske lige, a s tribina ih bodri 600 navijača što je stiglo u Francusku. Navijači nisu propustili priliku da žestoko izvrijeđaju bivšega trenera Sergeja Jakirovića, koji je naprasno Rijeku zamijenio Dinamom ostavivši tako momčad na cjedilu tik pred najvažniju utakmicu natjecanja. Na utakmici su prisutni predsjednik HNK Rijeka, Damir Mišković te novoizabrani trener Rijeke, Željko Sopić.

Veliku je priliku Rijeka imala već u 4' minuti kada je Ivanović išeprkao loptu i krenuo sam prema golu Lille, pokušavši zaobići Chevaliera, no vratar Lillea ipak je odnio loptu. A onda u 24' minuti uslijedio je pogodak! Prvo je Hodža sjajno zatvorio opasnost u kaznenom prostoru Rijeke, a onda je jednu dugu loptu odnio Marco Pašalić, sjurio se prema golu Lillea i maestralnim lobom matirao domaćeg vratara!

Utakmica se nastavila u borbenom tonu s obje strane, a u 32' minuti Radeljić je radi ozljede bio prisiljen izaći. Zamijenio ga je Mitrović. Iduću priliku za pogodak Rijeka je imala u 35' minuti - Vukčević je odlično ubacio, ali udarac glavom Ivanovića otišao je preko grede. U 40' minuti odigrala se odlična akcija Lillea, Cabella se našao u sjajnoj prilici u kaznenom prostoru, no Labrović je sjajno obranio! Samo 3 minute kasnije, Rijeka je ostala bez lopte što je iskoristio Edon Zhegrova zabivši za 1:1.

Turski sudac Atilla Karaoglan na kraju poluvremena sudio je pet minuta sudačke nadoknade u kojima nije bilo pogodaka.

Više sa portala poduckun.net ...