[U OKU KAMERE] Lovranci protiv Benčića nastavili pobjednički niz

Autor: Radovan Trinajstić 17.10.2022

Ključni trenutak utakmice zbio se u 68' . Tek što je ušao u igru, pričuvni igrač Lovrana Leo Gregov postiže gol vrijedan tri boda.

Lovran - Teškom mukom Lovranci su ostvarili vrijednu pobjedu s minimalnim rezultatom te tako ostali u vrhu ljestvice nastavljajući svoj pobjednički niz. Gosti se predstavili kao čvrsta i razigrana ekipa kojoj je danas nedostajalo povezanosti u napadačkim redovima. Ključni trenutak utakmice zbio se u 68' . Tek što je ušao u igru, pričuvni igrač Lovrana Leo Gregov postiže gol vrijedan 3 boda. Skoro 40 m u trku Srdoč sa svoje polovine iznosio je loptu hrvajući se sa protivničkim braničima. Zahvaljujući sudačkom poštivanju prednosti Srdoč upošljava Vidmara koji s lijeve strane ulazi u kazneni prostor te kraj istrčalog vratara Novakovića šalje loptu pred gol gdje Gregov iz blizine postiže gol za 1:0. Prvi dio utakmice prošao je u čvrstoj i borbenoj igri obje ekipe.

Prvu prigodu da zaprijeti domaćinu imao je Popović u 22' kada njegov udarac prolazi kraj vratnice. Sličnu akciju ima na suprotnoj strani D. Mrđenović u 27'. Najbolju prigodu stvorili su domaćini u 39' . Božičić na rubu šesnaesterca kroz noge braniča gostiju uspješno je progurao loptu do Vidmara koji snažnim udarcem iz kosa trese gredu Novakovića. Gosti u 41' preko Nenadovića mogli su doci do pogotka. ali je pravovremenim i dubokim istrčavanjem na bok gola Mario Šorić spriječio siguran pogodak. Nakon pauze i "jezikove juhe" svog trenera igrači Lovrana ulaze u igru odlučnije s većim posjedom i pritiskom na gostujućoj polovici. To donosi stalnu opasnost po goste, a naročito poluga Vidmar - Božičić. Tako u 55' vratar Novaković dobrim istrčavanjem spriječio je Vidmara u postizanju pogotka. Gosti tek u 78' ne iskorištavaju svoju najbolju prigodu . U duelu Nenadovića i D. Mrđenovića domaći igrač u presudnom trenutku se poskliznuo pa Nenadović dobiva slobodan put ka golu domaćina, ali smjelom intervencijom domaći vratar Šorić skreće loptu u korner.

Na samom kraju utakmice u 83' Vidmar je prošao po lijevoj strani kao "brzi vlak" gotovo 50 m, pravovremeno centrirao pred gol gdje su se napadači domaćina Gregov i Božičić spetljali pa prigoda ostaje neiskorištena.

LOVRAN : RIKARD BENČIĆ 1:0 (0:0)
LOVRAN - Igralište Lokva, gledatelja 60 , sudac Noel Sambol (Rijeka) 6, pomoćnici Balen (Rijeka) i Kulaš (Mošćenička Draga)
Strijelac 1:0 Gregov 68'
Žuti kartoni Makin (R. Benčić)

LOVRAN - Šorić 7 , Kusturin 5,5 od 43' Srdoč 6 , Mandić 6 , Vuković 6 , Žiganto 6,5 , Mohorovičić 6, 5 , D. Mrđenović 6,5 , Srok 6,5 , Gazdek 6 od 64' Gregov 6,5 , Božičić 6,5 od 90'+1 Mladenović / , Vidmar 7 od 90'+1 Sirotnjak /

RIKARD BENČIĆ - Novaković 6,5 , Biondić 5,5 od 46' Farkaš 6 , Števša 5,5 od 80' Slišković / , Ćelić 6,5 , Jakšetić 6,5 , Petković 6 od 72' Jusup / , Makin 6 , Šimić 6,5 , Nenadović 6 od 80' Kraljiček / , Popović 6,5 , Barić 6,5

Više sa portala poduckun.net ...