Lovranci upisali novi poraz - Omišalj na Lokvi napunio mrežu domaćina

Autor: Radovan Trinajstić 06.10.2023

Foto: arhiva

Prijelomni trenutak ovog susreta bila je 73'.

Lovran - Igrački kvalitetniji sastav iz Omišlja svojim iskustvom i pokretljivošću nadigrao je lovranski mladi sastav koji je u prvom dijelu pružio dostojan otpor gostima. Šteta što Lovranci u tom dijelu nisu svoju pokretljivu igru okrunili pogotkom iako su imali nekoliko dobrih prigoda koje su ostale neiskorištene zahvaljujući njihovoj nespretnosti i brzopletosti.

Već u početku utakmice dobru prigodu kod domaćina imao je Mandić u 18' kada ubačenu loptu Srdoča iz slobodnog udarca glavom šalje kraj gola. Iskusni Ahmad Sharbini u 21' iz slobodnog udarca sa oko 22' po sredini šalje pod prečku, ali se domaći vratar Torbarina nije dao iznenaditi. Svoj veći posjed lopte gosti ubrzo rezultatski okrunjuju prvim pogotkom.

Ubačenu loptu Ahmada Sharbinija s lijeve strane pred golom domaćina za djelić sekunde brže i spretnije prihvaća Prtenjača u dvoboju sa vratarom Torbarinom i ubacuje iz blizine u gol za 0:1. U 38' najprije Vidmar iz okreta s ruba šesnaesterca oštro gađa pod gol, ali vratar Vučkov odbija loptu koja na desnoj strani dolazi do D. Mrđenovića koji svojim udarcem ne uspijeva savladati vratara.

Nastavak utakmice u drugom dijelu donosi ravnopravan nogomet s dobrim ritmom igre i obostranim akcijama. Domaćini nastoje poravnati rezultat pa tako u 58' Srok pronalazi slobodnog D. Mrđenovića koji ne uspijeva iz blizine poslati loptu u gol. Gosti u 62' preko Prtenjače i njegovim udarcem lopte glavom umalo nisu postigli pogodak kojeg je spriječio Ferenčak izbijanjem lopte sa same crte.

Prijelomni trenutak ovog susreta bila je 73' kada se u gužvi pred golom domaćina Ah. Sharbini najbolje snašao i prizemnim udarcem našao put lopti u gol za 0:2. Nesporazum glavnog i drugog pomoćnog suca kada su domaći igrači ostali zbunjeni najprije dosuđenim zaleđem, a kasnije kornerom iz kojeg M. Sharbini pred golom pronalazi Prtenjaču koji iz blizine pogađa za 0:3.

Do kraja utakmice domaći igrači pod dojmom olako primljenih pogodaka nepotrebno griješe što iskusni igrači Omišlja vješto koriste za povećanje rezultata. Pogocima Ah. Sharbinija i Vukelića pri kraju utakmice zaključuju susret s pet pogodaka u mreži domaćina što na kraju je visok poraz, ali prema prikazanoj igri mladih Lovranaca to nije bilo u toj mjeri zasluženo.

LOVRAN : OŠK OMIŠALJ 0:5 (0:1)

LOVRAN - Igralište Lokva, gledatelja 80 , sudac Alen Dokuš (Pula) 6 , pomoćnici Beniković (Pula) i Drašković (Rijeka)
Strijelci 0:1 Prtenjača 30' 0:2 Ah. Sharbini 73' 0:3 Prtenjača 79' 0:4 Ah. Sharbini 83' 0:5 Vukelić 89'

Žuti kartoni D. Mrđenović (Lovran) Gundić i Brdar (OŠK OMIŠALJ)

LOVRAN - Torbarina 6, Bitanga 6, Srdoč 6, Vuković 6, Mandić 5,5 od 46' Mohorovičić 6, Ferenčak 6, D. Mrđenović 6,5 , Srok 6, Sirotnjak 5,5 od 84' Brkić / , Gazdek 5,5 od 84' Frolja/ , Vidmar 6,5

OŠK OMIŠALJ - Vučkov 6 od 64' Avdić / , Brkić 6 od 53' M. Sharbini 6, Vukelić 6,5 , Ah. Sharbini 7 , Požega 6 od 53' Miculinić 6 , Gundić 6, Prtenjača 7 , Mijić 6,5 , Zlatevski 6 od 64' Grdinić 6,5 , Jukić 6 od 59' Kovačić 6, Brdar 6,5

Više sa portala poduckun.net ...