Međunarodna auto utrka '1. Nagrada Opatije 2023.' ovog vikenda na obroncima Učke

Autor: Nikola Cvjetović 29.09.2023

Svoj dolazak na Učku prijavama su potvrdili i najbolji natjecatelji discipline...

Opatija - Četvrta stanica ovogodišnjeg izdanja Formula driver HAKS kupa ove godine održat će se na legendarnoj stazi na Učki - 30. rujna i 1. kolovoza. Tako će se po prvi put ovog vikenda na obroncima Učke voziti međunarodna auto utrka '1. Nagrada Opatije 2023.' iz kalendara Formula driver, koja se boduje za HAKS Kup Formule driver, prvenstva Auto i karting lige Zapad te Prvenstvo Auto i karting saveza Istre. Staza duljine 3.600 metara, sa startom u Veprincu, bit će na brzim i ravnim dijelovima usporena s devet šikana, a održat će se trening i dvije bodovne vožnje, dok će sve završiti TOP 5 vožnjom. Organizator svoje sjedište ima u novouređenom Društvenom domu Veprinac uz koji će se odvijati tehnički prijam i verifikacija u subotu od 14 do 17 sati. Nedjeljno jutro od 8,30 sati predviđeno je za trening, a u 11 sati je svečanim otvaranjem najavit će se start prve bodovne vožnje. Oko 18 sati u Parku vozača najuspješnijima će biti uručena zaslužena sportska priznanja.

Najbrža petorka s posljednje Učke...

- Uz veliki broj hrvatskih vozača stižu nam i gosti iz Italije, Slovenije i Austrije, a zaprimili smo ukupno 150 prijava. Veseli podatak da je unatoč zgusnutom automobilističkom kalendaru, koji uključuje rally u Istri, superslalom u Skradinu i brdsku utrku u talijanskom Cividaleu, interes vozača za ovom utrkom velik. Zahvaljujemo svima, prvenstveno gradu Opatiji i SSGO Opatije, koji su u našoj manifestaciji prepoznali dobru sportsku i turističku priču, ali i Turističkoj zajednici Kvarnera i Turističkoj zajednici grada Opatije koji su stali uz nas, istaknula Martina Puž, predsjednica organizacijskog odbora i tajnica AK Opatija Motorsporta.

Svoj dolazak na Učku prijavama su potvrdili i najbolji natjecatelji discipline, pa će se tako za nove bodove boriti Dragan Gajić, Franko Giacomazzi, Hrvoje Belinić, Karlo Pelicar, Marin Leš kao i Sanja Paradiž, Romina Bressan, Iva Damarija, Erika Marija Kušić. Dolazak automobilističkih aseva potvrđuju ozbiljnost i popularnost discipline Formula driver, ali i približavanje kraju sezone koja će se okončati sredinom studenog na Automotodromu Grobnik.

- Prometnica od Veprinca u smjeru vrha Učke, do skretanja za ex. Ina odmaralište bit će zatvorena za javni promet u nedjelju 1. listopada od 7 do 19 sati. Alternativni put je Tunel Učka, a prilaz do vrha Učke je s istarske strane. Ulaz za posjetitelje je besplatan, a utrke će se moći pratiti u direktnom televizijskom prijenosu putem platforme Novinet.tv, odnosno putem portala Poduckun.net, Torpedo.media i Bodulija.net, dodali su organizatori iz AK Opatija motorsporta.

Za kraj dodajmo da su uz utrku podržali Grad Opatija, ACI, TZ Opatija, TZ Kvarnera, G1 Security, Quix, Puž-auto, Auto Kras Istra, Autolimarija Rubinić, Neoprom, Martis, Grafiti Becker, OPG Gržinić, Obrt Proles, Učka Quad dok medijski pokrivaju regionalni portali, Poduckun.net i Torpedo.media.

Više sa portala poduckun.net ...