Mistral Matulja, učenik Enrica Marottija, novi državni prvak u jedrenju na dasci

Autor: Nikola Cvjetović 14.08.2023

Matulja je slavio na Otvorenom PH u Vignju koje se održavalo od 10. do 13. kolovoza.

Opatija – Mistral Matulja, član Jedriličarskog kluba "Istra" iz Lovrana i učenik svjetskog prvaka u jedrenju na dasci Enrica Marottija i njegovog Marotti Windsurfing Centra u Voloskom, državni je prvak u jedrenju na dasci u klasi Funboard disciplini Slalom.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske održavalo se protekla tri dana u Vignju na Pelješcu. Mladi jedriličar, još uvijek junior, uspeo se na najviše postolje u ukupnom poretku regate i stigao do prve titule državnog prvaka. Na drugo mjesto plasirao se Ian Anić iz JK "Labud" (Split), a treći je bio Ante Berlengi iz JK "Podstrana" (Podstrana).

- Imali smo tri izvrsna dana za jedrenje. Vozili smo pet eliminacija, a tri sam završio na prvom mjestu, a u prostalima sam bio drugi. Ponosan sam na svoju izvedbu, drago mi je da se trud isplatio. Zahvaljujem se Enricu Marottiju što me trenirao i posudio dio opreme. Sada sam fokusiran na svoju sljedeću regatu, napisao je Mistral Matulja na svom Facebook profilu nakon regate.

Na 14. mjesto plasirao se član DSNM "Volosko" Marko Makek, a 19. je bio Val Matulja iz JK "Istra", koji je u podkategoriji Fin-Only natjecanje završio na trećem mjestu.

Na regati nije nastupio proslavljeni vološćanski jedriličar Marotti koji je fokusiran na svoju međunarodnu karijeru.

- Nije bilo razloga da idem. Ovog puta bio mi je izazov tamo poslati svog učenika. Neki su me uoči regate pitali – pa šta ćemo titulu pustiti Dalmatincima? Ja sam im odgovorio da nećemo jer sam vjerovao u Mistija. On je opravdao moja očekivanja i titula ponovo dolazi u Volosko, rekao je Enrico Marotti, trofejni vološćanski windsurfer.

Više sa portala poduckun.net ...