Mladi Lovranac Davor Bistre na meti "nogometnih lovaca na talente"

Autor: Nikola Cvjetović 18.06.2023

Arhiva obitelji Bistre

Petnaestogodišnji veznjak Hajduka s brojem 10 na leđima, „motor“ pionske ekipe i U15 reprezentativac Hrvatske sve više plijeni pažnju svojim nastupima i igrom.

Lovran – Lovranac Davor Bistre, 15-godišnji veznjak Hajduka s brojem 10 na leđima, „motor“ je pionske ekipe splitskog kluba koji sve više plijeni pažnju svojim nastupima i igrom. Rezultat svega je i poziv HNS-a u U-15 reprezentaciju Hrvatske, u dresu koje je nastupio već pet puta. Davor je ove godine sa svojim „bilim“ pionirima osvojio dvostruku krunu – prvenstvo i Kup, a sada, kako piše Index.hr, zapeo za oku i Jaceku Kuligu, uglednom lovcu na talente, jednom od najupućenijih skauta za nadarene, vanserijske igrače.

- Motiviram me i godi mi činjenica da se raspituju za mene, ali i stvara mali pressing – tjera me da budem bolji, da više treniram i da se dodatno trudim, riječi su Davora, rođenog 31. ožujka 2008. godine u Rijeci, koji je svoje prve nogometne korake napravio kao petogodišnji dječak u HNK Rijeka.

- Nogomet sam počeo trenirat radi starijeg brata. On je prvi krenuo, a ja za njim. Nakon sedam godina u Rijeci, tata je u kontaktu s nekim menadžerima saznao da me traži Hajduk. Imao sam trinaest godina kada sam sam došao u Split i nisam požalio. Ekipa je odlična, takva da jednostavno ne možeš loše igrati. Istina da mi ponekad malo fali kuća, najviše prijatelji, stara ekipa, i moj pas Rocky, ali ovdje imam punu podršku kluba. Smješten sam u sobama na Poljudu, o nama brinu pedagogice. Pomažu nam u učenju, tjeraju nas da idemo u školu… Nisam jedini koji sam ovako mlad došao sam živjeti, ima nas još pa si međusobno pomažemo. Sada sam završio osmi razred i planiram se upisati u privatnu turističku školu. To je želja moje mama - da bez obzira što je moj fokus nogomet, završim i školu. Moram priznati da mi nije lako kombinirati školske i sportske obaveze jer treniram pet puta tjedno, a vikendima igram utakmice, govori Lovranac kojem se nedavno u dresu Hajduka pridružio 17-godišnji brat Frane koji sada igra za drugu ekipu juniora.

Arhiva obitelji Bistre


Na pitanje o tome je li mu lakše sada kada je brat stigao na Poljud, Davor odgovara, onako pomalo i u šali, „i ne baš“.
- Sada mi je teže, uzeo mi je slobodu. Promatra me da ne napravim neku glupost, možda je i špija za mamu i tatu, kazao je Davor.

Davor u svoj Lovran dolazi po završetku školske godine na 20-tak dana, a onda slijedi povratak i pripreme. Kaže da će i u Lovranu odrađivati treninge, ali i sanjati o svojim željama.

- Želim donijeti titulu Hajduku, a onda možda zaigrati u još nekom većem klubu. U dresu hrvatske reprezentacije želim podići pehar, da cijela Hrvatska bude zadovoljna, zaključio je nogometaš pred kojim je, očito, uspješna karijera.

Arhiva obitelji Bistre
Više sa portala poduckun.net ...