Na badminton spektaklu u Opatiji okupit će se oko 350 sudionika iz čak 22 zemlje

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 19.05.2022

U dva turnira, u organizaciji Badminton kluba Stella iz Zagreba i KŠR Gorovo, opatijska Sportska dvorana Marino Cvetković će od 20 – 22. svibnja ugostiti vrhunske igrače iz brojnih zemalja.

Opatija - Opatija je domaćin još jednog velikog sportskog događanja, a zahvaljujući Badminton Europe i Hrvatskom badminton savezu u ovaj sportski grad stiže oko 350 igrača koji će sudjelovati na Badminton Europe U 17 Circuit tournamentu "Adria u 17 International 2022" te Adria Youth International (U9, U11,U13 i U14) turniru.

U ova dva turnira, u organizaciji Badminton kluba Stella iz Zagreba i KŠR Gorovo, opatijska Sportska dvorana Marino Cvetković će od 20 – 22. svibnja ugostiti vrhunske igrače iz Austrije, Belgije, Češke Republike, Engleske, Finske, Hrvatske, Italije, Indije, Irske, Izraela, Luksemburga, Mađarske, Njemačke, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske, Švicarske i Wales-a, a posebni gosti saveza su natjecatelji iz Ukrajine.

Na čak dvanaest terena, prva će se dva dana natjecatelji boriti u kvalifikacijama i to u petak od 11:00 – 21:00 i u subotu od 9:00 – 20:00 sati, a u nedjelju ujutro u 9 sati započinju polufinalne te potom i finalne borbe. Natjecatelji se bore pojedinačno i u parovima po knockout sistemu u navedenim kategorijama, a već od polufinala dijelit će se odličja dok će najbolji biti proglašeni na kraju natjecanja.

Bit će to pravi sportski spektakl, a s obzirom da turniri traju nekoliko dana, svi sudionici upoznat će se s ljepotama Opatije te će tako ona dobiti i vrijednu turističku promociju. Pod budnim okom organizatora, medicinskog osoblja, sudaca te čak i doping kontrole natjecatelji će imati odlične uvjete za sudjelovanje, što ove turnire uvrštava među najkvalitetnije na ovim područjima.

Više sa portala poduckun.net ...