Nadzornom odboru HOO-a predstavljeni opatijski sportski infrastrukturni projekti

Autor: Mia Mohorić 25.06.2024

Gradonačelnik Fernando Kirigin, inače član Nadzornog odbora Hrvatskog olimpijskog odbora, bio je domaćin sjednice Nadzornog odbora HOO-a u Opatiji.

Opatija - Na sjednici su sudjelovali predsjednik NO-a HOO-a Ivan Jelenčić, članovi NO-a Stjepan Krznarić i Goran Kovačić, direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvoje Balen, direktor Ureda za financije računovodstvo i nabavu u HOO-u Zlatko Mežnarić, glavna unutarnja revizorica Evica Obadić i koordinatorica plana i analize NSS-a Tanja Bilić Brenner. Na sastanku su sudjelovali i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić te predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Dragutin Galina i pročelnica Upravnog odjela za financije i društvene djelatnosti Tamara Sergo.

Gradonačelnik Kirigin je tim povodom prezentirao dva aktualna opatijska sportska infrastrukturna projekta: nogometni stadion NK Opatije i gradski bazen koji će se graditi neposredno pored Sportske dvorane Marino Cvetković. Glavni projekt novog opatijskog bazena je pred završetkom, riječ je o arhitektonski zahtjevnom objektu kojim će se dodatno proširiti sportsko-rekreacijska infrastruktura. Napomenuo je i da je na Poljanama izgrađena nova Boćarija s trgom i manjim sportskim igralištem te na jesen slijedi i natkrivanje četvrtog joga Boćarije Opatija, za što je već izabran izvođač radova.

Predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Dragutin Galina je nazočne upoznao da Sportski savez financira redovni rad brojnih opatijskih sportskih klubova, od ove sezone i seniorski sport. Godišnje se iz gradskog proračuna za sport izdvaja oko milijun eura, od čega polovica za rad sportskih klubova i manifestacije.

Predsjednik nadzornog odbora HOO-a Ivan Jelenčić istaknuo je zadovoljstvo viđenim projektima koji će zasigurno poboljšati uvjete treninga za sportaše, ali i kvalitetu svakodnevnog života svim građanima, posebno naglasivši da se radi o vrlo promišljenim i primjerenim projektima za grad veličine Opatije.

Više sa portala poduckun.net ...