[FOTO/VIDEO] Najavljena 25. Fiumanka - Jedro podrške potpisali sponzori i pokrovitelji

Autor: Nikola Cvjetović 05.06.2024

Aktivnosti Fiumanke počinju sutra, međunarodnom YUFE regatom, a nastavljaju se trodnevnom Studentskom Fiumankom Sveučilišta u Rijeci na kojoj će zajedriti 16 posada.

Rijeka - U društvu brojnih prijatelja najavljeno je 25. izdanje međunarodne jedriličarske manifestacije Fiumanka.

Na konferenciji za medije predstavljen je program i sve ono što Riječane i njihove goste očekuje u danima jedrenja i zabave. Fiumanka će i ove godine dokazati da je više od regate. Atraktivni sadržaji na moru i kopnu, pojačani bogatim programom proslave Dana grada Rijeke i blagdana sv. Vida, privući će u Rijeku brojne posjetitelje, jedriličare, gospodarstvenike i medije.

Pokrovitelji i suorganizatori
Pokrovitelji i suorganizatori Fiumanke - Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Lučka uprava Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarnera i ovoga puta su naglasili značaj Fiumanke u okretanju Rijeke moru kao i promociji Rijeke i Kvarnera kao turističke i nautičke destinacije. Snažnu podršku ovogodišnjoj Fiumanki dala je Hrvatska turistička zajednica kako bi njezina jedra zaplovila punim zamahom u novo organizacijsko poglavlje.

Dugogodišnja suradnja
Da su Fiumankina jedra već sad snažno utkana u identitet lokalne zajednice i poslovne planove brojnih sponzora koji je podupiru, istaknuli su oni najdugovječniji među njima.
INA i Fiumanku veže dugogodišnja suradnja, a ta se podrška nastavlja i u godini zajedničkih jubileja - 60. obljetnici Ine i 25. izdanju Fiumanke: "Suradnja Ine i Fiumanke tradicija je koja se njeguje već četvrt stoljeća. Od samih početaka ove regate INA je spremno pružila svoju podršku. Kroz godine smo zajedno rasli i stvarali jednu posebnu vrijednost i jako prijateljstvo. Energetsko tržište je u mnogočemu usporedivo s morem. Nepredvidivo je, brzo promjenjivo i zahtijeva brzu prilagodbu trenutnim uvjetima. Samo timskim radom i jasnim pogledom unaprijed mogu se prebroditi svi izazovi. Upravo zato INA posebno cijeni sport i rado podržava sportske događaje jer oni promoviraju one vrijednosti koje živimo i kojima težimo: predan rad i upornost. Kroz godine, Fiumanka je postala prepoznatljiv nautički brand grada Rijeke dok je INA, u proteklih 60 godina postala sinonim za kvalitetu. Raduje nas što ćemo i ove godine biti dijelom omiljene riječke regate i kao Inina posada sudjelovati u natjecanju," poručio je Kurt Bjerre, direktor Proizvodnje Rafinerija i marketinga u Ini.

Podrška Erste banke
Dugo već uz Fiumanku jedri i Erste banka: "Veseli nas što je Fiumanka prerasla u iznimno važno jedriličarsko događanje koje Rijeku i cijeli kvarnerski akvatorij značajno pozicionira na karti nautičkog turizma. Erste banka uz Fiumanku stoji već niz godina, a posebno cijenimo što pored jedrenja, promovira potrebu zaštite Jadranskog mora i obale od onečišćenja i nesavjesnog ponašanja pojedinaca. Naime, nautički turizam je iznimno značajan dio nacionalnog turizma, a time i gospodarstva, stoga je zbog velike popularnosti i sve veće masovnosti značajno osvijestiti sve one koji dolaze na more kako se na njemu i ponašati," rekao je Antun Lucijanović, zamjenik direktora Sektora gospodarstva u Erste&Steiermärkische banci.

Fiumanka je projekt čitave zajednice
Fiumanki se svake godine joj se pridružuju brojni gospodarski subjekti koji žele dati doprinos razvoju ideje o zajedničkom projektu i besplatnoj regati za sve sudionike, a Fiumanka im to uzvraća kvalitetom organizacije i vrhunskom promocijom destinacije. Ljubav prema moru s Fiumankom dijele ACI Gitone, Jadrolinija, Lürssen Dizajn Centar Kvarner, Rijeka Gateway, Decathlon, PIK Rijeka, Kerver i Peugeot Auto centar Select. Za sigurnost regate i praćenje s mora bit će na raspolaganju Lučka kapetanija Rijeka, JPS i tvrtka Dezinsekcija.

Medijski pokrovitelji
Zahvaljujući medijskoj regati, Fiumanka je napravila velik iskorak u međunarodnoj prepoznatljivosti. Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje još od 2007. godine, a od 2013. godine u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom: "HRT je na različite načine uključen u Fiumanku. Osim što sudjelujemo u produkciji i izvještavanju s regate, HRT-ova posada već godinama uspješno sudjeluje na medijskoj regati što neće izostati ni ove godine, a otišli smo i korak dalje u suradnji pa se press centar 25. Fiumanke nalazi u prizemlju naše zgrade," rekla je ravnateljica riječkog HRT centra Irena Hrvatin.

Medijska regata održat će se u subotu kao posebna grupa unutar glavne regate, a sve što se tijekom Fiumanke bude događalo na moru i kopnu, bit će zabilježeno u reportaži koja će se emitirati na HRT-u i putem Europske radiodifuzijske unije (EBU), odaslana svim članicama Unije. U regati će i ove godine sudjelovati nacionalni i lokalni mediji, a njima će se u jedrenju i praćenju Fiumanke ove godine pridružiti ORF, RAI i vodeća sportska agencija za produkciju, distribuciju medija, reklame i širenje sportskih brendova diljem svijeta Icarus Sport.
Vrijednu medijsku podršku Fiumanki dat će brojni medijski pokrovitelji i pratitelji među kojima su: Adriatic Sailor, Burin, Burza nautike, Europlakat, Extravagant, Fiuman, Kanal Ri, Kigo, Kvarnerski.com, Laganini FM, La Voce, Life, Moja Rijeka, Morski.hr, Nacional, Navigare, Novi list, Novinet mreža, ORF, Outdoor Akzent, Pomorski radio Bakar, RAI, Radio Otok Krk, Radio Korzo, Radio Rijeka, Regate.com, Rijeka danas, Ri portal, Ri prsten, Sport.Com, Stilueta, Teklić, Torpedo media, TV Zelina i brojni drugi mediji koji doprinose tome da se Fiumanka vidi, da se o njoj čuje i čita daleko izvan našeg grada!

Aktivnosti Fiumanke počinju sutra, međunarodnom YUFE regatom, a nastavljaju se trodnevnom Studentskom Fiumankom Sveučilišta u Rijeci na kojoj će zajedriti 16 posada.

VIDEO

Najavljena 25. Fiumanka - Jedro podrške potpisali sponzori i pokrovitelji

Više sa portala poduckun.net ...