Najveći nogometni transfer na Liburniji - braća Rudan potpisali za NK "Draga"

Autor: Nikola Cvjetović 04.07.2023

Braća, Toni i Josip Rudan vratili su se u matični klub kako bi proslavili zajedno veliki jubilej - 100. rođendan kluba.

Mošćenička Draga – Nogometni klub „Draga“, u sezoni kada obilježava 100. godišnjicu postojanja, u svoje je redove vratio dva domaća igrača, braću Tonija i Josipa Rudana. Domaći dečki jučer su potpisali suradnju sa starim-novim klubom, a sportski direktor Goran Topić nije mogao sakriti zadovoljstvo. Kako kaže, nakon dvije godine nagovaranja, uspio je braću Rudan privoliti da se pridruže matičnom klubu, u mjestu u kojem žive.


- Ovo je najveći tansfer na Liburniji. Već dvije godine radimo da, u sezoni 100. godišnjice kluba - čiji ćemo rođendan proslaviti u proljeće 2024. godine, dostojno obilježimo taj značajni jubilej. Prvo smo uredili svlačionice , klupske prostorije... Onda smo osvojili Županijsku ligu i u posljednjoj sezoni nastupali u 4. HNL – zapad. Već dvije godine pregovaramo s braćom Rudan da „začinimo“ jubilej njihovim dolaskom u klub. Naš je jedini cilj na nogometno igralište vratiti domaće ljude, dobru atmosferu, duh zajedništva i tako osigurati novu, bolju budućnost kluba. Znamo da to možemo, prije svega, ako igraju naši, domaći dečki. Upravo zato boje kluba brane igrači s cijele Liburnije. Jedva čekamo početak prvenstva u kojeg ulazimo bez imperativa pobjede. Želja nam je plasman na sredini tablice, a onda u proljeće slijedi obilježavanje 100. rođendana. U planu je i odigravanje utakmice s nekim prvoligašem. Sada radimo na tome i nadamo se da nam se takvi planovi neće izjaloviti, rekao je Topić.


Josip je posljednju sezonu odigrao u NK Krk, a Toni u labinskom Rudaru. Povratak u njihov draški klub, komenirali su: „Vrnuli smo se tamo od kud smo potekli“.


- Vraćamo se na početak, tamo gdje smo počeli. Željeli smo biti dio ove velikog klupskog jubileja. Došli smo pomoći našem klubu. Više nismo tako mladi, ali se nadamo da ćemo uspjeti u našoj namjeri, rekao je Toni Rudan.

Više sa portala poduckun.net ...