Nakon tri godine pauze seniori VK Opatija LRH sutra će ponovo zaigrati 1.B HVL

Autor: Nikola Cvjetović 25.02.2022

U odnosu na prošlu sezonu, novi klubovi u ovom natjecanju su – Crikvenica, Opatija, Galeb MR i POŠK 1937.

Opatija - Nakon tri godine pauze, mladi i perspektivni seniori VK Opatija LRH ponovo će zaigrati 1.B HVL. Natjecanje će otvoriti gostovanjem protiv dubrovačkog Bellevuea koje je na rasporedu sutra. Opatijci u nove sportske izazove krenuli su na krilima sjajne generacije koja je dala brojne kadetske reprezentativce, ali i najave izgradnje bazena u Opatiji kojim bi riješili problem star 41 godinu.

Kako ističe Danijel Liber, Opatijci u ligu ulaze pomlađeni, a pod paskom trenera Danijela Kancijanića, uz šest mladih igrača na posudbi iz Primorja, boje kluba branit će i Duje Peroš, Luka Saftić, Stefan Vucelić i Dario Bišćević.

Za Opatiju će zaigrati mlada momčad s puno potencijala i čak pet kadetskih reprezentativaca, a to su Viktor Tončinić, Duje Tomić, Gabrijel Burburan, Mauro Dipić i Len Dujmić.

Podsjetimo, u subotu, 26. veljače počinje s natjecanjem i Prva B liga. Ove godine zaigrat će 12 klubova odnosno četiri više u odnosu na prošlu sezonu. Igrat će se jednokružno, dakle ukupno 11 kola. U odnosu na prošlu sezonu, novi klubovi u ovom natjecanju su – Crikvenica, Opatija, Galeb MR i POŠK 1937. Za kraj dodajmo da je prošlogodišnji pobjednik Prve B lige momčad dubrovačkog Bellevuea ispred Siscije i Osijeka koji su zauzeli drugo odnosno treće mjesto.

Prva domaća utakmica zakazana je za 6. ožujka protiv VK Pula na Kantridi.

Više sa portala poduckun.net ...