Nediljko Labrović: Rijeko moja, još jednom ti hvala na prelijepe tri godine

Autor: Marina Pauletić 12.06.2024

Foto: arhiva

Trebalo je vremena da se emocije slegnu, tri godine u bijelom dresu proletjele su kao u dahu.

Rijeka – Nediljko Labrović novi je igrač Augsburga. Utorak je za našeg bivšeg kapetana bio ispunjen, trebalo je odraditi sve protokolarne stvari uoči potpisa ugovora, a zatim se vratiti u kamp reprezentacije i okrenuti pažnju prema EURO-u. Koliko je dan bio ispunjen najbolje se sugerirale prve rečenice.

– Stani malo, previše emocija, bile su prve riječi Nediljka Labrovića na prvo pitanje o odlasku iz Rijeke.

Trebalo je vremena da se emocije slegnu, tri godine u bijelom dresu proletjele su kao u dahu.

Foto: arhiva

– Na početku, pozdrav svim navijačima i navijačicama Rijeke. Prije svega jako sam sretan zbog transfera i zbog nove prilike koja mi se ukazala u karijeri, javio se Nediljko iz kampa reprezentacije dan nakon potpisa za petogodišnjeg ugovora za Augsburg.

– Nadam se da će mi u novom klubu biti kao što je bilo u Rijeci, mislim da to sve govori što mislim o mom vremenu provedenom u Rijeci. Rijeka se pokazala, kao mnogo puta do sada, kao odlična sredina za sve mlade igrače željne izazova i pokazala se najboljim mogućim izborom za moju karijeru, rekao je Labrović.

Nediljko je u Rijeku stigao pomalo tiho u lipnju 2021. godine, ali ostavio je neizbrisiv trag u bijelom dresu. U konačnici 109 nastupa i kapetanska traka.

– Od dana kada sam došao vladala je pozitivna atmosfera i to mi je davalo vjetar u leđa kroz sve ove godine da dođem do brojke od 109 nastupa, te budem kapetan. Biti kapetan Rijeke uvijek će imati posebno mjesto u srcu. Taj osjećaj kad izađeš s trakom oko ruke na punu Rujevicu je nešto sto ću nositi u srcu cijeli život. Podrška navijača i sinergija istih s igračima je razlog zbog kojeg se igra nogomet, rekao je Labrović koji je uživao poseban status kod navijača i mnogima je zbog svog pristupa bio najdraži igrač u bijelom dresu.

– Naposljetku ostaje samo žal što nismo osvojili trofej ove godine, ali vaša ljubav prema klubu, vaše navijanje, vaš odnos prema meni, to je uspomena za cijeli život. Rijeko moja, još jednom ti hvala na prelijepe tri godine i Forza Fiume!

– Nedostajat će Labro, ne samo na golu Rijeke i svlačionici, već cijelom klubu i gradu. Od zaraznog osmijeha i dobre energije koju je širio u uredima i hodnicima stadiona, do odličnih predstava na golu Rijeke. Nediljko, još jednom sretno i sve najbolje u daljnjoj karijeri.

Više sa portala poduckun.net ...