Nepotrebno podizanje tenzija pred susret: Slovenci Hrvatima prijete zabranom ulaska na stadion?!

Autor: Portal Torpedo 28.08.2024

Nije još poznato na koji način će se provesti odbijanje ulaza, jer unatoč mogućim kontrolama na granici, slovenska policija nema pravo odbiti ulazak u Republiku Sloveniju na temelju sektora na ulaznici.

Rijeka - Kako donosi portal Nepresušan, za uzvratnu utakmicu playoffa Konferencijske lige, NK Olimpija je preko HNK Rijeka za gostujuće navijače u prodaju pustila minimalnih 5 % kapaciteta stadiona Stožice (802 mjesta). Nakon što su Riječani drugi dan prodaje rasprodali sektor, počeli su masovno kupovati sektore pored gostujućih pa je neslužbeno uz 802 gostujuće ulaznice, prodano još preko 1200 ulaznica na susjednim sektorima.

Danas je stigao šok. Slovenski klub je upozorio kako će odbiti ulaz svim državljanima Republike Hrvatske koji imaju personaliziranu ulaznicu za sektore koji nisu gostujući S28 i S29. Bili oni navijači, simpatizeri, članovi Armade… Putovali oni iz Rijeke ili iz svog boravišta u Ljubljani, ako su Hrvati, prema današnjoj objavi – neće moći na stadion! Iako su do danas imali samo obavijest kako će ulazak biti dozvoljen, ali bez navijačkih obilježja… Nije još poznato na koji način će se provesti odbijanje ulaza, jer unatoč mogućim kontrolama na granici, slovenska policija nema pravo odbiti ulazak u Republiku Sloveniju na temelju sektora na ulaznici. Na samom stadionu, slovenska policija odlučuje o sigurnosnim uvjetima pa je teško za povjerovati da će pokraj uglavnom praznih sektora pokraj gostujućeg odlučiti da je sigurnije pustiti više od 1000 navijača da se slobodno šeću gradom. A naravno, nemaju nikakvo pravo vratiti ih natrag bez da naprave međunarodni incident, donosi Nepresušan uz opasku da je 'sve odrađeno nakon što su dozvolili više od tisuću prodanih ulaznica po cijeni od 12 €'.

- Najizglednije je kako je riječ o zastrašivanju kako Riječani ne bi kupili još koju stotinu ulaznica, a na stadionu će ih policija sve grupirati pokraj dva gostujuća sektora, osigurati maksimalnu odvojenost od domaćih navijača, i prema običaju sve će proći u redu. Kao što se u nekoliko navrata napravilo u Puli. Inače, na zapadu Rujevice je bilo pedesetak navijača Olimpije, koji su uredno dobili pozdrave svojih igrača na odlasku u svlačionice. Nikom od njih ni dlaka s glave nije pala. Ali danas je netko odlučio da je rješenje prevelikog broja gostujućih navijača na nogometnoj utakmici diskriminacija po pripadnosti. U sudskim procesima to se još naziva i rasizam ili ksenofobija, zaključuje Nepresušan.

Više sa portala poduckun.net ...