NESTABILNI VREMENSKI UVJETI PRESUDILI Enrico Marotti pobjednik drugog izdanja regate Foil Opatija Cup 2022.

Autor: Nikola Cvjetović 17.04.2022

JK Opatija kao organizator učinio je sve u organizacijskom smislu, no jednostavno uvjeti na moru nisu bili dobri da bi se nešto više odjedrilo. Na žalost nismo dobili državne prvake jer za to nam je trebalo najmanje tri jedrenja, poručili su organizatori iz Jedriličarskog kluba Opatija.

Opatija - Vremenski uvjeti nisu bili naklonjeni organizatorima Otvorenog prvenstva Hrvatske u klasi foil, tako da su pobjednici odlučeni nakon samo jednog plova. Od 12 prijavljenih natjecatelja samo petorica su završili jedrenje, redom su pobjednik Enrico Marotti (DSNM Volosko), zatim drugoplasirani Luka Mratović (JK Labud Split), Slovenac Stojan Vidaković (JK Sidro Maribor), Marko Vuksanović (JK Opatija) i Maroje Škoro (JK Labud Split).

- JK Opatija kao organizator učinio je sve u organizacijskom smislu, no jednostavno uvjeti na moru nisu bili dobri da bi se nešto više odjedrilo. Prvoga dana u petak na more se izašlo već u šest ujutro da bi se postavilo polje na vološćanskoj tramontani te počelo s natjecanjem u 7 sati no vjetra je bilo premalo za start regate. Organizator pomiče polje u Mošćeničku Dragu te u popodnevnim satima na maestralu pokušava napraviti prvo jedrenje no vjetra nije bilo dovoljno. Drugoga dana regatni odbor postavlja polje ispred lučice 3. Maja, kako bi takmičari lakše pristupili moru. U 10,30 dat je start prvoga jedrenja koji uspijeva, a snaga vjetra varira od 8 do 25 čvorova sjeveroistočnjaka (bure). Nakon toga smjer i snaga vjetra toliko varira da je organizator prisiljen prekinuti regatu i vratiti se u matičnu luku. U poslijepodnevnim satima podijeljene su nagrade za jedno jedrenje, a nagrade na terasi Yacht cluba podijelila je glavna tajnica Županijske zajednice sportova gospođa Karija Luketić. Na žalost nismo dobili državne prvake jer za to nam je trebalo najmanje tri jedrenja, poručili su organizatori iz Jedriličarskog kluba Opatija.

Više sa portala poduckun.net ...