[NOGOMET] Opatijci uoči nastavka sezone najavili proljetni pohod na vrh ligaške ljestvice

Autor: Nikola Cvjetović 22.02.2024

Očekujemo nastavak uspješnog niza i povratak u drugoligaško društvo, odnosno Prvu ligu, rekao je Zdravko Šimić iz NK Opatija.

Opatija - Proljetni dio prvenstva u SuperSport Drugoj NL nastavlja se u petak, 23. veljače utakmicama 16. kola. Nogometaši Opatije u petak igraju na Kantridi protiv Belišća, dok Krk i Grobničan gostuju u subotu - nogometaši Krka odlaze u Dugo Selo, a Grobničani u Ploče.

Prema najavama čelnih ljudi klubova drugoligaška sezona bit će izuzetno neizvjesna i napeta. Čak šest ekipa sanja snove o višem rangu natjecanja, odnosno žele izboriti jedno od prva dva mjesta na ligaškoj ljestvici. Među njima je svakako i Opatija koja u proljetni dio prvenstva ulazi kao lider. Trener Zoran Bogolin na svoj osebujan način u najavi sezone kaže kako su oni sami sebi najveći konkurenti, misleći pritom na oscilacije u igri koje su se događale i u prvom dijelu prvenstva, a za koje smatra da su najodgovorniji oni sami.

- Očekujemo nastavak uspješnog niza i povratak u drugoligaško društvo, odnosno Prvu ligu. Dogodile su se manje promjene u kadru, otišli su Kukoč (Segesta) i Ivančić (Grobničan), a došli Graf i Žabec. Očekujemo puno od naših pojačanja, prije svega da podignu kvalitetu igre, a od ostalih da zadrže formu iz prvog dijela u kojem su se posebno istakli Prskalo i Ajayi. Tijekom priprema odigrali smo dosta utakmica i poprilično smo zadovoljni protokom lopte i igrom. Tako da vjerujem da možemo ostvariti na cilj, rekao je Zdravko Šimić, direktor NK Opatija.

Raspored:
Petak 23. veljače (15)
Hrvatski dragovoljac - Jadran Poreč
Opatija - Belišće
Subota 24. veljače (15)
Dugo Selo - Krk
Jadran LP - Grobničan
Trnje - Hrvace
Mladost Ždralovi - Karlovac 1919
Radnik Križevci - Bjelovar
Marsonia - Kustošija

Više sa portala poduckun.net ...