[NOGOMET] Prvo poluvrijeme Rijeka - Rudeš: Bijeli vode

Autor: Marina Pauletić 16.12.2023

Foto: arhiva

U 40' minuti Rijeka je ponovo propustila veliku priliku.

Rijeka – Bijeli danas na Rujevici igraju utakmicu 19. kola SuperSport HNL-a protiv Rudeša. Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom Rijeke 1:0.

Prvih desetak minuta nije bilo ozbiljnije situacije ili udaraca na obje strana, a onda je uslijedio odličan udarac Fruka, no greda je spasila Rudeš. Obrana Rudeša loše je izbila jednu loptu, Fruk je primio loptu na rubu kaznenog prostora i snažno potegnuo – malo je nedostajalo da Rijeka povede. U 14' minuti Fruk ponovno sjajno ubacuje pred gol Rudeša, a Ivanović poentira za 1:0.

U 20' minuti slijedi visoki ubačaj u kazneni prostor Rijeke. Ferreira je bio najviši, ali bio je to lagan zadatak za Labrovića. Minutu kasnije Pašalić je sjajno izbacio Ivanovića koji je prebacio istrčalog vratara Markovića. Lopta je u nastavku akcije došla do Jankovića koji je snažno potegnuo i vratnica je spasila goste. U 26' minuti Pjaca sigurno gura loptu u prostor za Bogojevića koji se sjurio s lijeve strane u 16 metara, ali iz uskog kuta nije uspio matirati vratara Rudeša. U 29' minuti Janković poteže s 18 metara, no lopta prolazi uz vratnicu.

Dvije minute kasnije Smolčić je gurnuo loptu za Ivanovića koji je okušao udarac s 15 metara s desne strane, ali lopta je išla ravno u ruke Markovića. Uslijedili su žuti kartoni za Srbljinovića i Bogojevića, dok u 38' minuti Labrović brani udarac Šehića.

U 40' minuti Rijeka je ponovo propustila veliku priliku. Pogreška u obrani Rudeša, Fruk je dugo vagao, na kraju gurnuo za Pjacu čiji je udarac blokiran. Lopta se odbila prema golu i izgledalo je da će Pjaca pospremiti loptu u mrežu, ali Pavlović je izbio loptu u zadnji čas. Igrale su se četiri minute sudačke nadoknade.

Više sa portala poduckun.net ...