[FOTO] Rijeka na Rujevici pobijedila Rudeš i uzela tri boda

Autor: Marina Pauletić 16.12.2023

Rijeka je prvi pogodak postigla u 14' minuti.

Rijeka – Bijeli su danas u utakmici 19. kola SuperSport HNL-a nadigrali Rudeš 3:0 te uzeli tri boda. Tako su popravili dojam iz protekle utakmice sa Slaven Belupom i na najbolji mogući način završili godinu.

Prvih desetak minuta nije bilo ozbiljnije situacije ili udaraca na obje strana, a onda je uslijedio odličan udarac Fruka, no greda je spasila Rudeš. Obrana Rudeša loše je izbila jednu loptu, Fruk je primio loptu na rubu kaznenog prostora i snažno potegnuo – malo je nedostajalo da Rijeka povede. U 14' minuti Fruk ponovno sjajno ubacuje pred gol Rudeša, a Ivanović poentira za 1:0.

U 20' minuti slijedi visoki ubačaj u kazneni prostor Rijeke. Ferreira je bio najviši, ali bio je to lagan zadatak za Labrovića. Minutu kasnije Pašalić je sjajno izbacio Ivanovića koji je prebacio istrčalog vratara Markovića. Lopta je u nastavku akcije došla do Jankovića koji je snažno potegnuo i vratnica je spasila goste. U 26' minuti Pjaca sigurno gura loptu u prostor za Bogojevića koji se sjurio s lijeve strane u 16 metara, ali iz uskog kuta nije uspio matirati vratara Rudeša. U 29' minuti Janković poteže s 18 metara, no lopta prolazi uz vratnicu.

Dvije minute kasnije Smolčić je gurnuo loptu za Ivanovića koji je okušao udarac s 15 metara s desne strane, ali lopta je išla ravno u ruke Markovića. Uslijedili su žuti kartoni za Srbljinovića i Bogojevića, dok u 38' minuti Labrović brani udarac Šehića.
U 40' minuti Rijeka je ponovo propustila veliku priliku. Pogreška u obrani Rudeša, Fruk je dugo vagao, na kraju gurnuo za Pjacu čiji je udarac blokiran. Lopta se odbila prema golu i izgledalo je da će Pjaca pospremiti loptu u mrežu, ali Pavlović je izbio loptu u zadnji čas. Igrale su se četiri minute sudačke nadoknade.

Na početku drugog poluvremena, u 47' minuti Pašalić je ponovo izbacio Ivanovića na desnoj strani kaznenog prostora, napadač Rijeke pokušao je zaobići Kralja, ali vratar Rudeša pokupio je loptu. Šest minuta kasnije Pjaca je gurnuo za Bogojevića koji je ubacio prizemnu loptu u peterac, no obrana Rudeša očistila je opasnost. Nakon ubačaja iz kuta Pavlović je u 56' minuti pucao glavom, a Janković je očistio loptu.

Rijeka drugi pogodak zabija u 63' minuti – Janković je odlično ubacio, a Ivanović poentirao iz blizine! Treći gol slijedi u 74' minuti, sjajna dijagonala za Pjacu koji je majstorski smirio loptu i poentirao. Nakon pet minuta Veiga je ubacio s lijeve strane kaznenog prostora, no lopta je završila na prečki i u gol autu. U 89' minuti Obregon je primio loptu u kaznenom prostoru i ostavio za Ilinkovića koji nije dobro zahvatio loptu. Igrale su se dvije minute sudačke nadoknade.

Veliku fotogaleriju donosimo uskoro.

Rijeka na Rujevici pobijedila Rudeš i uzela tri boda

Više sa portala poduckun.net ...