Nogometaši Rijeke pobijedili Dukagjini u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige

Autor: Nikola Cvjetović 27.07.2023

Obregon je čuvao loptu uz gol liniju, odigrao za Jankovića koji je napravio nekoliko koraka s lijeve strane, ušao u kazneni prostor, snažno potegnuo i maestralno pogodio – 0:1.

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Dukagjini 1:0 u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige. Rijeka je bila bolja momčad veći dio utakmice, domaćin se oslobodio u nastavku utakmice, a opasan je bio i s igračem manje na travnjaku nakon što je Merlaku isključen u 61. minuti. Bila je to 99. utakmica Rijeke pod ingerencijom UEFA-e, bijeli će okruglu, 100., odigrati u uzvratnom ogledu na Rujevici.

U četvrtoj minuti Grgić je ubacio s desne strane, Obregon glavom pucao pored gola. Rijeka je prvu veliku priliku imala u osmoj minuti. Banda je sjajno ubacio, Fruk je ostao sam pred golom, ali nije dobro zahvatio loptu propala je velika prilika. Domaćin je prvi put prijetio u osmoj minuti. Hugo je oštro ubacio iz slobodnog udarca, Labrović je na kraju boksao, ali bila je to nezgodna lopta pred gol Rijeke. Prvom pogotku na utakmici prethodile su akcije u 24. i 27. minuti u kojima je nedostajao zadnji pas, a onda je stigla 30. minuta.

Obregon je čuvao loptu uz gol liniju, odigrao za Jankovića koji je napravio nekoliko koraka s lijeve strane, ušao u kazneni prostor, snažno potegnuo i maestralno pogodio – 0:1. U 36. minuti Banda je lijepo proigrao Fruka koji se riješio pratnje i potegnuo, ali vratar Haxhihamza dobro je reagirao. U 44. minuti Dukagjini je sad kružio oko kaznenog prostora Rijeke, akcija je završila udarcem Feke koji nije bio opasan. Rijeka je do drugog gola mogla u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Radeljić je opasno ubacio pred gol, ali Obregon u odličnoj situaciji nije dobro zahvatio loptu. Bijeli su dobro otvorili nastavak. U 48. minuti novi sjajan potez Jankovića u kaznenom prostoru, udarac je ovoga puta bio malo neprecizan.

Domaćin je prijetio u 54. i 56. minuti, ali bez preciznosti u završnici. U 61. minuti Merlaku se našao u dobroj situaciji na 18 metara, ali njegov udarac je blokiran. U nastavku akcije zaradio je žuti karton zbog prekršaja na Dilaveru i Rijeka je posljednjih pola sata imala brojčanu prednost na travnjaku. U 67. minuti Goda je ubacio, vratar Dukagjinija nije najbolje procijenio let, ali Grgićev udarac glavom nije bio precizan. Domaćin je polako polovio konce u igri unatoč igraču manje.

U 72. minuti opasan ubačaj pred gol Rijeke iz slobodnog udarca, Santos je pucao glavom preko gola. U 81. minuti velika prilika za Rijeku. Goda je odigrao za Ivanovića koji je probio lijevu stranu i ušao u kazneni prostor. Napadaču Rijeke malo je pobjegla lopta, odigrao ju je za Libera koji je uspio dodati do Selahija, ali snažan pokušaj otišao je preko gola. Dvije minute kasnije Pašalić je ubacio iz kornera Lepinjica pucao glavom, ali domaći vratar sjajno je reagirao.

Više sa portala poduckun.net ...