Nogometaši Rijeke poraženi od Sturma

Autor: Marina Pauletić 12.01.2024

Foto: arhiva

Utakmica je odigrana po principu 4×30, tako da su treneri obiju ekipa imali priliku dati solidnu minutažu svim igračima.

Rijeka/Čatež - Nogometaši Rijeke poraženi su od Sturma 1:2 u pripremnoj utakmici odigranoj u Čatežu.

Utakmica je odigrana po principu 4×30, tako da su treneri obiju ekipa imali priliku dati solidnu minutažu svim igračima.

Sturm je otvorio utakmicu dobrim pokušajem Camare s 18 metara. Rije je odlično odgovorila već u šestoj minuti.

Fruk je uzeo loptu kod centra, povukao akciju i onda sjajno potegnuo s dvadesetak metara – 0:1.

Rijeka je ubrzo imala još jednu odličnu situaciju, Fruk je odlično promijenio stranu i pronašao Pašalića u kaznenom prostoru. Marco je primio loptu, riješio se pratnje braniča, ali udarac je završio u rukama vratara Sturma.

Sturm je uzvratio udarcem Sarkarie (23′), dok je na drugoj strani Pjaca nakon lijepog ulaska s lijeve strane u kazneni prostor proigrao Pašalića čiji je udarac još jednom završio u rukama vratara Jaroša.

Austrijski prvoligaš izjednačio je u 39. minuti. Prvo upozorenje stiglo je nakon udarca Horvata koji je otišao pored gola, dok je Sarkaria zatim sjajno prošao s desne strane i pogodio suprotan kut – 1:1

U 46. novi sjajan udarac Fruka i odlična reakcija vratara Sturma, a u 49. minuti austrijski sastav je poveo.

Nakon ubačaja s lijeve strane, Camara je ostao pred golom Rijeke i poentirao – 2:1.

Nakon završetka prvih 60 minuta, na teren su istrčale nove ekipe, a Rijeka se dobro snašla i u nastavku.
U 70. minuti Ilinković je ubacio iz slobodnog udarca, Galešić je odlično pucao glavom, ali nedostajalo je malo preciznosti.

Samo minuti kasnije Grgić je sjajno pronašao Ilinkovića u srcu kaznenog prostora, veznjak Rijeke riješio se pratnje, ali njegov udarac iz blizine blokirao je Gazibegović spriječivši siguran gol.

U 103. minuti opasan je bio udarac Petroviča iz slobodnog udarca, a gosti su do trećeg gola mogli u 109. minuti.

Schramer je gurnuo loptu u prostor, ona je stigla do Wlodarczyka koji je izbio sam pred gol Rijeke, ali Zlomislić je odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Više sa portala poduckun.net ...