Nogometaši Rijeke slavili protiv Radomlja

Autor: Tara Tomić 09.01.2024

Ilustracija - arhiva

Radomlje – Rijeka 0:2

Čatež - Nogometaši Rijeke pobijedili su Radomlje 2:0 u prvoj pripremnoj utakmici odigranoj u Čatežu.

U utakmici koja je igrana 105 minuta (60×45), bijeli su od prve minute krenuli s najjačom

Uvod utakmice nije donio previše uzbuđenja, pokušaj glavom Ivanovića (7′) i ubačaj Pašalića (17′) iz kuta, kojega je prebacio Mitrović, bile su jedine prilike.

U 27. minuti valja izdvojiti opasan udarac Ilinkovića s ruba 16 metara, dok je na drugoj strani udarac Cruza (28′) od bloka završio van granica igrališta.

Opasna je bila i akcija Pašalića i Fruka, ali udarac najboljeg asistenta lige zapeo je u bloku.

I onda je uslijedio najljepši trenutak prvog dijela. Hodža je odlično provukao loptu pored suparnika i potegnuo, ali greda je spasila goste.

Lopta se odbila u teren, a u nastavku akcije prijetio je i Pašalić, ali udarac s dvadesetak metara otišao je pored gola.

Trener Rijeke Željko Sopić, nakon uvodnih 60 minuta, u drugo poluvrijeme poslao je kompletno novu momčad.

Rijeka je povela u 73. minuti. Grgić je ubacio s desne strane, lopta je stigla do Yansanea koji je mirno poentirao – 1:0.

U nastavku utakmice dalekometni udarci Petroviča (82′) i Obregona (83′) nisu donijeli promjenu rezultata. Bijeli su prednost udvostručili u 89. minuti.

Veiga je ubacio, lopta je pala pred Galešića koji je odlično reagirao i poentirao za 2:0.

Radomlje – Rijeka 0:2

Pripremna utakmica: Radomlje – Rijeka 0:2 (0:0). Igralište u kampu Termi Čatež. Žuti kartoni: Gorenc Stanković (Radomlje), Grgić (Rijeka).

Strijelci: 0:1 Yansane (73′), 0:2 Galešić (89′).

RADOMLJE: Velić, Marković, Ševelj, Korun, Posavac, Krolo, Vokić, Kruz, Kukovec, Gavrić, Nuhanović.
Još su igrali: Baš, Petrašilo, Jazbec, Davidović, Gorenc Stanković, Bijelonja, Cerar, Močnik, Žaler, Ljutić, Pogačar, Šošić.

RIJEKA: Prvo poluvrijeme: Labrović, Smolčić, Dilaver, Mitrović, Goda, Hodža, Pašalić, Fruk, Ilinković, Pjaca, Ivanović. Drugo poluvrijeme: Zlomislić, Veiga, Galešić, Radeljić, Bogojević, Petrovič, Pavlović, Grgić, Yansane, Juncaj, Obregon.

Više sa portala poduckun.net ...