Nogometaši Rijeke upisali minimalan poraz protiv Lillea u prvoj utakmici playoffa Konferencijske lige

Autor: Nikola Cvjetović 24.08.2023

I kada se činilo da više neće biti uzbuđenja Rijeka je umalo izjednačila u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Lille - Nogometaši Rijeke poraženi su od Lillea 1:2 u prvoj utakmici playoffa Konferencijske lige. Rijeka je pružila sjajan otpor favoriziranom suparniku i tako ostavila otvorena vrata da za tjedan dana na Rujevici pokuša dohvatiti skupine Konferencijske lige. Rijeka je prijetila već u četvrtoj minuti. Ivanović je išeprkao loptu i krenuo sam prema golu Lille, pokušao zaobići Chevaliera, ali vratar Lillea odnio je loptu.

Lille je odlično kontrolirao posjed lopte i pokušavao strpljivom igrom stići do gola. Udarac Gomesa (12′) lako je ukrotio Labrović, dok u 22. minuti Cabella nije dobro zahvatio loptu. Samo minutu kasnije Gudmundsson je prošao po lijevoj strani i oštro ubacio, a Goda je bio najbrži i otklonio opasnost. I onda je Rijeka povela u 24. minuti. Prvo je Hodža sjajno zatvorio opasnost u kaznenom prostoru Rijeke, a onda je jednu dugu loptu Galešiać odnio Marco Pašalić sjurio se prema golu Lillea i maestralnim lobom matirao domaćeg vratara – 0:1!

Udarac Davida (33′) i pokušaj Ivanovića (35′) nisu bili precizni, dok je udarac Cabella (42′) odlično zaustavio Labrović. U 43. minuti Zhegrov je dobio loptu na rubu kaznenog prostora i naštimao nišanske sprave – 1:1. Lille je nastavio pritiskati u drugom dijelu, Davidov udarac (47′) sjajno je zaustavio Labrović.

U tom dijelu valja istaknuti i odličnu priliku Rijeke. Vukčević je ostao sam na lijevoj strani, uspio se riješiti pratnje braniča, ali udara desnom nogom obranio je vratar Lillea koji je na vrijeme izaša s gola i skratio kut. Lille je sve više pritiskao, Rijeka se dobro branila sve do 89. minute kad je ubačaj s desne strane u mrežu pospremio Yoro – 2:1.

I kada se činilo da više neće biti uzbuđenja Rijeka je umalo izjednačila u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon brzo izvedenog kornera i ubačaja, Mitrović je potegnuo, njegov udarac je blokiran. Lopta je u nastavku akcije došla do Fruka koji je odlično pucao, vratar Lillea obranio, a isto je napravio i nakon udarca Jankovića, dok je novi udarac Fruka otišao preko grede. Šteta, bila je to odlična prilika da se bijeli u Rijeku vrate s remijem

Više sa portala poduckun.net ...