Novi šahovski uspjesi Opatijca Erika Golubovića na Europskom prvenstvu u Solunu u Grčkoj

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 28.07.2022

EUROPEAN CHESS CHAMPIONSHIP 2022 -ERIK GOLUBOVIC

U kategoriji brzopoteznog šaha Erik je osvojio visoko 6. mjesto. Aktualni državni prvak Erik većinu turnira vodio je na prvome mjestu no zadnje dvije partije bile su presudne za preokret. Na turniru su nastupila ponajbolja 32 igrača iz 12 europskih država.

Opatija - Nakon posljednjeg velikog uspjeha u svibnju i osvojenog 5. mjesta na Svjetskom šahovskom prvenstvu u kategoriji do 10 godina na grčkom otoku Rodosu, devetogodišnji Erik je u razdoblju od 11. do 23. srpnja nastupio na Europskom šahovskom prvenstvu u Solunu u Grčkoj u dvije kategorije šaha - ubrzanom i brzopoteznom tempu za mlade do 10 godina te je bio pozvan da nastupi prvi put za ekipnu hrvatsku reprezentaciju dječaka do 12 godina .

ERIK GOLUBOVIC- EUROPSKO PRVENSTVO U SAHU- KOLO 18

U kategoriji brzopoteznog šaha Erik je osvojio visoko 6. mjesto. Aktualni državni prvak Erik većinu turnira vodio je na prvome mjestu no zadnje dvije partije bile su presudne za preokret. Na turniru su nastupila ponajbolja 32 igrača iz 12 europskih država. U kategoriji ubrzanog šaha osvojio je 9. mjesto. U Solunu je također nastupio i za hrvatsku reprezentaciju za mlade do 12 godina u standardnom šahu, gdje su osvojili 6. mjesto. Erik Golubović bio je najuspješniji hrvatski natjecatelj sa 4,5 boda iz 6 partija.

OTVARANJE ZAVRSNOG DIJELATURNIRA SUPER UNITED CROATIA 2022 -ZAGREB

Po povratku iz Soluna u nedjelju 24. srpnja posjetio je Grand Chess Tour- Super United Rapid i Blitz u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu gdje se odvijao turnir 10 najvećih šahista svijeta pod pokroviteljstvom Gari Kasparova. Eriku je pripala čast otvoriti završni dan šahovskih borbi u ubrzanoj kategoriji. Na turniru u Zagrebu pobijedio je aktualni višestruki svjetski prvak Magnus Carlsen kojega je Erik imao priliku upoznati.

Erika nadalje očekuje nastup na Europskom prvenstvu u kategoriji standardnog šaha u Turskoj u studenom te u kolovozu nastup na državnoj završnici Sportskih igara mladih u šahu do 11 godina u Splitu uz mnogobrojne druge nastupe.

ERIK GOLUBOVIC U SUSRETU S MAGNUS CARLSENOM