OD PRASCA DO PRASCA Osmo izdanje humanitarnog plivačkog maratona "Koga briga" na rasporedu ove subote

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 29.08.2022

Ovogodišnje izdanje maratona će biti posvećeno udomiteljstvu, pa će se tako maraton održati u suradnji s udrugom DAMDOM, koja će u subotu, 3. rujna, na Kantridi biti domaćin Nacionalnom susretu udomiteljskih obitelji.

Rijeka - Osmo izdanje tradicionalnog plivačkog maratona Koga briga, kolokvijalno nazvanog „Od prasca do prasca“, održat će se u subotu, 3. rujna, sa startom (16 sati) i ciljem ispred Beach bara Morski prasac na Kantridi.

"Naša priča započela je 2015. godine, kada smo kao Facebook inicijativa grupe istomišljenika odlučili prikupiti sredstva kako bi se Mateu Miletiću, mladom plivaču s invaliditetom, olakšao boravak na teškom operativnom zahvatu u Njemačkoj, a iznimno uspjela akcija natjerala nas je da nastavimo istim žarom. Iako na svim našim akcijama prikupljamo sredstva, ona nisu jedini i isključivi razlog naših okupljanja, mi želimo među ljudima širiti pozitivnu energiju, promovirati različitosti, inkluziju kroz sport, želimo širiti svijest o problemima što nas okružuju u svakodnevnom životu", navode organizatori.

Upravo iz tog razloga osmo izdanje humanitarnog plivačkog Koga briga maratona ove će godine biti posvećeno udomiteljstvu, pa će se tako maraton održati u suradnji s udrugom DAMDOM, koja će u subotu, 3. rujna, na Kantridi biti domaćin Nacionalnom susretu udomiteljskih obitelji.

Udruga DAMDOM osnovana je 2009. godine s ciljem pružanja podrške udomiteljskim obiteljima, odnosno poticanja razvoja kvalitetnog urbanog udomiteljstva, a vodeći se pritom idejom da niti jedno dijete ne bi trebalo odrastati bez roditelja i bez toplog obiteljskog okruženja.

Kotizacija za nastup na maratonu iznosi 50 kuna, svaki sudionik dobit će Koga briga majicu, imat će osiguranu okrijepu i obrok nakon maratona, najbolje ćemo i nagraditi, a sredstvima prikupljenim od kotizacije i donacija pomoći ćemo udruzi DAMDOM u provedbi i realizaciji njihovih projekata, ali i Boćarskom klubu osoba s invaliditetom Pulac za odlazak na zadnji turnir državnog prvenstva.

Dođite u subotu na Kantridu, zaplivajmo i zabavimo se zajedno jer niti jedno dijete ne bi trebalo odrastati bez roditelja!

Više sa portala poduckun.net ...