Odigrana prijateljska nogometna utakmica: Remi Halubjana i Orijenta

Autor: Nikola Cvjetović 17.08.2023

Arhiva

Golove za Halubjan postigli su Valenčić (32') i Weitzer (44'), a za Orijent Gajzer (28') i Bubnjar (87').

Viškovo - U sjajnom ambijentu lijepo ispunjenih tribina Brnasa, Halubjan i Orijent odigrali su bez pobjednika. Prijateljska utakmica je poslužila kao odličan test mogućnosti između dva prvenstvena kola u 1. NL.


Prvih je pola sata proteklo u ravnopravnom nadmetanju, obostrano otvorenoj i kvalitetnoj pas igri te dobrom tempu u kojem je nekoliko odličnih intervencija vratara Legca sačuvalo mrežu Halubjana netaknutom.


U 28. minuti Orijent dolazi do vodstva, nakon što je Legac uspješno zaustavio prvi udarac, na odbijenoj se lopti našao Gajzler i zabio za 0:1.


Samo četiri minute nakon, lijepo ubacivanje Antonia Dedića s lijeve strane u pogodak pretvara Valenčić za 1:1.


U 44. minuti Ivora Weitzera je fenomenalnim udarcem lijevom nogom s 30 metara očistio rašlje protivničkog vratara za vodstvo od 2:1, što je rezultat kojim se otišlo na odmor.

Arhiva

U drugom poluvremenu oba su trenera, Elvis Brajković i Fausto Budicin, radili izmjene što je donekle usporilo ritam utakmice. U 81. minuti Halubjan je mogo otići i na dva pogotka razlike, no protivnički je vratar sjajno obranio udarac Paškvana u situaciji "jedan na jedan". A tada je, nakon minijature u šesnaestercu, Andrija Bubnjar u 87. minuti zabio pogodak za konačnih 2:2.

Više sa portala poduckun.net ...