Održano drugo izdanje turnira u nogometu na pijesku 'Ičići Open'

Autor: Nikola Cvjetović 02.09.2022

Sam ovogodišnji turnir u Ičićima zamišljen je kao prezentacija sporta široj javnosti i upotpunjavanje turističke ponude destinacije budući da je natjecanje otvoreno svima...

Ičići - Na pješčanom dijelu plaže Ičići nedavno se održalo drugo izdanje Ičići Open-a, turnira u nogometu na pijesku koji je u sklopu Dana Ičića organiziralo KNP Gorovo iz Opatije.

- Sam ovogodišnji turnir u Ičićima zamišljen je kao prezentacija sporta široj javnosti i upotpunjavanje turističke ponude destinacije budući da je natjecanje otvoreno svima, kako domaćima tako i turistima i svima koji se slučajno tad zateknu na samom mjestu. Kako za uspjeh svega je potrebna široka baza, a sam amaterski sport počiva na djeci i njihovom entuzijazmu kao i entuzijazmu trenera i roditelja ove godine smo u suradnji sa školom nogometa NK Lovran i trenerom Stipom Mikulićem organizirali turnir gdje su se polaznici sami podijelili u tri momčadi, a za najbolje su bili pripremljeni pehari. U dijelu turnira za odrasle od ukupno četiri prijavljene, najboljima su se pokazale dvije talijanske momčadi sastavljene od turista na plaži, dok je treće mjesto zauzela ekipa domaćih dečki. Ovim putem želimo zahvaliti sponzorima i pokroviteljima, Gradu Opatiji, Romero-Bread and Burger Bar iz Opatije, tajlandskom restaurantu Sabai iz Rijeke te Skipper Training Croatia iz Ičića, poručio je Igor Mirić, ispred KNP Gorovo.

Ovaj plažni sport sve je popularnija ljetna aktivnost kako na obali tako i u unutrašnjosti Hrvatske.

- Ove će se godine u Sisku krajem rujna održati drugo izdanje Prvenstva Hrvatske u organizaciji Hrvatskog Nogometnog Saveza gdje će i opatijsko Gorovo ponovno sudjelovati te nakon prošlogodišnjeg premijernog nastupa istaknuti kandidaturu za sam vrh tablice, dodao je Mirić.

Više sa portala poduckun.net ...