Opatija u znaku badmintona: Dolazak na turnir najavilo 320 sudionika iz čak 22 zemlje

Autor: Nikola Cvjetović 17.05.2023

Najavljeni turniri smatraju se jednim od najkvalitetnijih na ovim područjima, kako po broju sudionika tako i po zahtjevnoj organizaciji. Bit će to doista pravi festival sporta, poručili su organizatori.

Opatija - Nižu se zanimljiva sportska događanja u Opatiji, a jedno od njih je i Badminton Europe U 17 Circuit tournament "Adria U 17 International 2023." & Adria Youth International (U9, U11,U13 i U14) turnir koji će se održati u Sportskoj dvorani Marino Cvetković zahvaljujući Badminton Europe i Hrvatskom badminton savezu. Prema najavama organizatora u Opatiju stiže oko 320 igrača koji će se natjecati u skupinama.

U ova dva turnira, u organizaciji Badminton kluba Stella iz Zagreba i KŠR Gorovo, od 19 – 21. svibnja Opatija će ugostiti vrhunske igrače iz Austrije, Belgije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Engleske, Estonije, Italije, Luksemburga, Mađarske, Malte, Nizozemske, Njemačke, Rumunjske, Portugala, Slovačke, Srbije, Slovenije, Španjolske, Ukrajine te Maldiva.

- Igrači će se natjecati na čak dvanaest terena, prva će se dva dana natjecatelji boriti u kvalifikacijama i to u petak od 11 do 21 sat i u subotu od 9 do 20 sati, a u nedjelju ujutro u 9 sati započinju polufinalne te potom i finalne borbe. Natjecatelji se bore pojedinačno i u parovima po knockout sistemu u navedenim kategorijama, a već od polufinala dijelit će se odličja dok će najbolji biti proglašeni na kraju natjecanja. S obzirom da turniri traju nekoliko dana, svi sudionici imat će prigodu upoznati ljepote Opatije te će tako ona dobiti i vrijednu turističku promociju. Spomenuti turniri smatraju se jednim od najkvalitetnijih na ovim područjima, kako po broju sudionika tako i po zahtjevnoj organizaciji. Bit će to doista pravi festival sporta, poručili su organizatori.

Više sa portala poduckun.net ...