Opatijske mažoretkinje sudjelovale na Svjetskom prvenstvu, osvojile sedam medalja i postale svjetske prvakinje!

Autor: Marina Pauletić 24.07.2024

Osvojile su jednu brončanu, pet srebrnih i jednu zlatnu medalju te time postale svjetske prvakinje u kategoriji trio štap.

Opatija - Mažoretkinje opatijske rivijere sudjelovale su na Svjetskom prvenstvu u mažoret sportu održanom u francuskom gradu Agenu od 18. do 21. srpnja u organizaciji Internacionalne asocijacije mažoret sporta (IAM).

Osvojile su jednu brončanu, pet srebrnih i jednu zlatnu medalju te time postale svjetske prvakinje u kategoriji trio štap. Zlato su osvojile juniorke Antonia Sirotnjak, Lina Lazarić i Nika Železnik.
Lina i Antonia osvojile su i srebro u kategoriji duo štap, dok je srebro i broncu osvojila kadetkinja Elena Sirotnjak u kategoriji solo štap.

Ostale djevojke koje su osvojile po tri srebrne medalje u kategorijama velika formacija štap, velika formacija pom pon i kategoriji cheer dance su Dita Longo, Alba Blašković, Molly Šijan, Petra Spajić, Fani Palmić i Natalia Škalamera.

Djevojke su na putovanju pratile trenerice Sara Gašparić, Vanesa Lukić i Karolina Bilen.

- Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da otputujemo u Francusku, roditeljima koji podržavaju naš rad s njihovom djecom, našem Gradu Opatija i Gradonačelniku te sponzorstvu roditelja. Osim sa zasluženim medaljama i diplomama, djevojke su se kući vratile s novim iskustvima i lijepim uspomenama sa ovog putovanja. S početkom nove školske godine nastavljamo u istom ritmu te pozivamo djevojčice od 5-14 godina da se pridruže našem timu, poručile su trenerice.

Više sa portala poduckun.net ...