Opatijske rukometašice od srijede na PH za kadetkinje

Autor: Nikola Cvjetović 04.04.2023

Kadetkinje „Liburnija Opatije“ nastupaju na završnici državnog prvenstva u Poreču koja traje od 5. do 8. travnja. Naći će se u elitnom društvu 12 najuspješnijih hrvatskih ekipa u kategoriji U-16.

Opatija – Rukometašice „Liburnija Opatije“ ove srijede (5. travnja) odlaze na završnicu Prvenstva Hrvatske za uzrast kadetkinja u Poreč koja traje do 8. travnja. Na turniru u Poreču Opatijke će se naći u elitnom rukometnom društvu i odmjeriti snage s najboljeplasiranim ekipama Hrvatske iz ligaškog natjecanja skupine Sjever, Zapad i Jug. Prva utakmica Opatijki na rasporedu je već u srijedu protiv „Zeline“ u 11,30 sati, a druga istog dana u 17 sati protiv „Dugopolja“. U grupi A, u kojoj se nalaze, opatijske rukometašice odmjerit će snage i s „Zrinskim“, „Petason Vranjicem“ i „Osijekom“, a u grupi B igraju „Lokomotiva“, „Podravka“, „Trogir 58“, „Sesvete“, „Brod“ i „Dalmatinka“.

- Naš uspjeh je već činjenica da smo izborili Prvenstvo Hrvatske i da imamo priliku zaigrati rukomet u društvu najuspješnijih mladih ekipa. Upravo zato u Poreč ne odlazimo s prevelikim očekivanjima, ali dati ćemo maksimum da ostvarimo što bolji rezultat. Nadamo se da neće biti ozljeda, da ćemo bit maksimalno fokusirani na zadatke i da će nas pomaziti i uvijek potrebna sreća. Nažalost, iako s nama u Poreč idu jer su to zaslužile svojim igrama, Pilčić i Perišić će zbog ozljeda biti samo podrška s klupe – rekla je Višnja Hrmić, službeni predstavnik kluba na državnom prvenstvu u Poreču.

U sastavu „Liburnija Opatije“ pod trenerskim vodstvom Roberta Skladanya na državnoj smotri nastupiti će: Iva Balent, Karin Brubnjak, Mirna Brusić, Lana Buza Vidas, Dani Elena Đukić, Mikela Jakovašić, Andrea Jardas, Nika Lenac, Rija Sinčić, Maja Srok, Maria Stroligo, Linda Šimičić, Sindi Šimičić, Aurora Vivoda, Vanna Zrinšćak, Lana Zrinšćak, Marija Perišić i Fania Pilčić.

Više sa portala poduckun.net ...