Opatijske rukometašice okupile su se dvadesetak godina nakon posljednjeg treninga

Autor: Nikola Cvjetović 23.07.2023

U opatijskoj Boćariji i u Vološćici prisjetile su se anegdota iz tog njima najljepšeg životnog razdoblja.

Opatija – Pripreme na Učki, Bjelolasici, turniri u Italiji, Njemačkoj, Austriji, anegdote s putovanja, gostovanja ili samo neki detalji s treninga na nekadašnjem igralištu Gorovo u Opatiji ili u dvorani 3. maj u Rijeci - sve te uspomene zajedno su u subotu navečer evocirale one koje su ih skupa proživjele - opatijske rukometašice.

Nekoliko generacija ŽRK „Opatija“, kasnije „Opatija Platex“, okupile su se na opatijskoj Boćariji, na korak od nekadašnjeg igrališta Gorovo (danas parkirališta) na kojem su provodile dane i sate u igri s loptom. Prisjetile su se tih mladih i bezbrižnih dana, dana provedenih u sportskom kolektivu koji im je prije svega donio bezbroj lijepih prijateljstva, sjećanja, neprocjenjivo životno iskustvo... Kraj večeri i druženja završio je u nezaobilaznoj „Vološćici“, mjestu na kojem se nekad slavilo i tugovalo nakon utakmica, nakon pobjeda i poraza.

Druženju su se odazvale rukometašice: Višnja Hrmić, Alena (Serdoz) Dobrinić, Biljana Onučka, Daša Jurak Pivotti, Larisa (Korenić) Grozdanić, Marina Kirigin Brajković, Milena (Topić) Tomić, Silvija Lah Lukšić, Jelena Čevizović, Vanda Žiganto Ban, Kristina Lah Tomulić, Andrea Lussini, Anita (Germovšek) Babić, Tanja (Kinkela) Paris, Zrinka Vrhovski, Nadežda Kopani Frketić, Nataša Kinkela, Julijana (Tomić) Golemac.

Večer su svojom prisutnošću uveličali njihovi treneri Branimir Čutić, Robert Lukić, Davor Novaković i sudac Dubravko Konjuh ili kako bi ih opatijske rukometašice od milja zvale Branči, Bobi, Dado i Dubo.

Više sa portala poduckun.net ...