Opatijski jedriličari Vita Erceg i Maro Bratonja slavili na lovranskoj regati Marunada 2023.

Autor: Nikola Cvjetović 27.10.2023

Foto JK istra

Prvo mjesto pripalo je i Dorotei Spišić iz malološinjskog JK Jugo u klasi ILCA6.

Lovran - Vita Erceg (JK Opatija) u klasi optimist, Maro Bratonja (JK Opatija) u klasi ILCA 4 i Dorotea Spišić (JK Jugo) u klasi ILCA 6 - pobjednici su lovranske regate Marunada koja je okupila 55 mladih jedriličara u tri navedene klase. U organizaciji Jedriličarskog kluba Istra iz Lovrana, uz domaćine su nastupili i članovi jedriličarskih klubova „Punat“, “Croatia” Opatija, “Val” Crikvenica , "Opatija" , “Burin” Novi Vinodolski, „Vihor“ Baška i „Jugo“ Mali Lošinj. Jedrilo se samo u subotu po jugu do 8 čvorova, dok u nedjelju nije bilo uvjeta za jedrenje.

Na drugo mjesto u najbrojnijoj klasi Optimist plasirala se Alexandra Ivanova (JK Opatija), a treća je bila Dina Seršić (JK Vihor). U klasi ILCA 4 srebro je osvojio Grigor Pettener (JK Jugo), a treći je bio Niko Braut (JK Punat). Val matulja (JK istra) plasirao se na drugo mjesto u klasi ILCA 6, a iza njega regatu je završio Patrik Spišić (JK Jugo).

- Zbog juga koje je puhalo do subote jedrilice i gumenjaci trenera su bili smješteni u ACI marini Ičići jer lovranska luka ne pruža siguran zaklon od južnih vjetrova. Po završetku regate nagrađeni su najbolji natjecatelji po klasama i uzrastima. Organizator je osigurao svim natjecateljima dva obroka, ujutro prije odlaska na more, te nakon jedrenja, poručili su domaćini.

Više sa portala poduckun.net ...