Ove subote na rasporedu 7. TRIOP 2022. uz sudjelovanje 350 natjecatelja @ Preluk

Autor: Nikola Cvjetović 30.06.2022

U subotu, 2. srpnja od 9 do 20:30 sati, privremeno će biti zatvorena za sav promet dionica javne ceste Ž 5051 kroz Ulicu Preluk, Opatijsku ulicu, od raskrižja s ul. I.M. Ronjgova i Pavlovac te Riječkog zavoja.

Preluk – Ove subote, 2. srpnja od 9 do 20:30 sati, u organizaciji Triatlon kluba ''Matulji“ na području grada Rijeke i grada Opatije, točnije u ulici Preluk i Opatijskoj ulici, te akvatoriju uvale Preluk održat će se 7. TRIOP 2022.

TRIOP je dugogodišnja tradicija koja je započela 2012. godine kao RIOP - Prvenstvo Hrvatske u Duatlonu, da bi zahvaljujući pokazanom interesu i velikom odazivu natjecatelja, već godinu nakon, prerasla u prepoznatljivu 7.TRIOP triatlon utrku koja dobrom organizacijom i ponuđenim sadržajem privlači velik broj natjecatelja.

-- Hrvatska triatlon liga u akvatlonu , supersprint i sprint triathlonu i međunarodni ALPS Adriatic triathlon cup, kojemu se Triatlon klub Matulji pridružio kao jedan od dva predstavnika organizatora utrke u Hrvatskoj u sklopu međunarodnog Saveza Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije - AATC. te se očekuje oko 350 takmičara. Program 7.TRIOP 2022, obuhvaća utrke za djecu u Aquathlonu , gdje najmlađi uzrasti savladavaju dionicu plivanja od 50 metara, a trčanja 500 metara odnosno nešto starija djeca 100 m plivanja i 1 km trčanja. Kadetski uzrast takmiči se u SuperSprint Triathlonu na kojemu takmičari moraju savladati dionice od: 375 m plivanja, 10 km vožnje biciklom i 2 km trčanja, te Juniori, Seniori, individualci i štafete u Sprint Triathlonu s dionicama od: 750 m plivanja, 20 km vožnje bicikle te 4 km trčanja, najavio je Franko Faustini, ispred organizatora.

Podsjetimo, Triatlon klub „MATULJI“ djeluje kao sportska udruga od 2010. godine , te do danas broji više od 80 aktivnih članova u podjednakom omjeru djece, mladih i odraslih iz Hrvatske i susjedne Slovenije. Članovi kluba prisutni su na svim važnim natjecanjima kao što su Prvenstvo Hrvatske, Hrvatska Triatlon Liga, Balkansko Prvenstvo, Alps Adriatic Triathlon Cup, Ironman 70.3 , Ironman 140.6 i IronKids.

U subotu, 2. srpnja od 9 do 20:30 sati, privremeno će biti zatvorena za sav promet dionica javne ceste Ž 5051 kroz Ulicu Preluk, Opatijsku ulicu, od raskrižja s ul. I.M. Ronjgova i Pavlovac (Opatijski zavoj ) do A. G. Grada Rijeke ( Riječkog zavoja ). Također, od 5 do 24 sata, linija 32 prometuje privremenom trasom: Bivio – Ljubljanska cesta – Panorama – Črnikovica – Volosko u polasku i povratku.

Više sa portala poduckun.net ...