Ovog vikenda jedri se regata ''Vela vrata – Galijola“

Autor: Nikola Cvjetović 07.09.2022

Riječ je o 40. izdanju nekadašnje regate „Galijola“, koja je postala dvodnevna i svom nazivu dodala ime Vela vrata te ove godine ima svoje treće izdanje pod imenom „Vela vrata – Galijola“.

Opatija - Treća po redu Jedriličarska regata „Vela vrata – Galijola“ održat će se u subotu, 10. rujna i nedjelju, 11. rujna u organizaciji Jedriličarskog kluba „Opatija“, najavio je predsjednik JK Opatija Mario Šikić.

- Start regate na ruti Opatija – Cres predviđen je u subotu u 11 sati u opatijskoj luci, a u slučaju nepovoljnog vjetra start će se održati u blizini Porozine. Nakon noćenja u Cresu, start za Opatiju je predviđen u 10 sati, a po dolasku posada, na terasi Yacht cluba održat će se dodjela nagrada ukupnom pobjedniku i najupornijoj posadi. Riječ je o 40. izdanju nekadašnje regate „Galijola“, koja je postala dvodnevna i svom nazivu dodala ime Vela vrata te ove godine ima svoje treće izdanje pod imenom „Vela vrata – Galijola“. Regata se boduje za Kup Hrvatskog primorja i Kup Kvarnera, najavio je Mario Šikić Marioki i dodao da očekuju dvadesetak posada te da je glavni sponzor regate tvrtka ACI.

Više sa portala poduckun.net ...