Petar Pobar viceprvak Hrvatske u kategoriji U16 - lov štapom s obale

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 10.10.2022

Petar Pobar, završio je na 2. mjestu s osam negativnih bodova, kao i prvak gdje je onda odlučivalo bolje plasmansko mjesto. U ovom slučaju Petar je imao 3+5, a prvak je imao 6+2.

Podstrana - Na netom završenom Državnom prvenstvu lova štapom s obale za kategoriju U16 koje se održavalo od 7. do 9. listopada u Podstrani kod Splita član ŠRK Ičići, Petar Pobar, završio je na 2. mjestu s osam negativnih bodova, kao i prvak gdje je onda odlučivalo bolje plasmansko mjesto. U ovom slučaju Petar je imao 3+5, a prvak je imao 6+2.

Ribolov je bio iznimno psihički iscrpljujući,s malo ribe i zonama gdje su se križale u dva lova kategorije U16 i U21. Lovilo se na nasutim plažama koje nemaju puno ribe te je trebalo biti spreman na sve tehnike ribolova. Prvi dan su se pretežito lovili šparići, dok se u nedjelju trebalo nadmudrivati s iglicama u zoni gdje su dan ranije lovili U21 takmičari.

Ovim plasmanom Petar je osigurao nastup na Državnom prvenstvu iduće godine, a čeka se i potvrda Saveza o eventualnom ulasku u reprezentaciju Hrvatske za kategoriju U16 ili će morati na razigravanje za popunu iste.

Više sa portala poduckun.net ...