Planirali uživali u vikendu: Dva atraktivna planinarska dana uz korisno djelovanje

Autor: Marina Pauletić 09.07.2024

Foto: SSR PGŽ

Program je započeo u subotu aktivnošću „Zeleno – plava Rijeka“ u suradnji s PD Kamenjak.

Rijeka/Učka - Protekli je vikend na Kvarneru bio, osim morskih događanja, i u znaku planinara. Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Primorsko – goranske županije, u suradnji sa svojim partnerima PD Kamenjak i PD Opatija, organizirao je planinarske programe koji su privukli lijep broj sudionika.

Program je započeo u subotu aktivnošću „Zeleno – plava Rijeka“ u suradnji s PD Kamenjak koji je u realizaciju uključio i udrugu Urbani separe, a sve u sklopu festivala Pozdrav s riječke rivijere. Nakon okupljanja sudionici su krenuli Parkom lovora te nastavili šetnju Poučnom planinarskom stazom Šuma Striborova. Tijekom kretanja sudionici su zalijevali bilje i radili sitne korekcije na stazi, a sve s ciljem brige o okolini kojima je planinarima drugi dom. Nakon Šume Striborove sudionici su se spustili do obalnog puta kod Akademije gdje je organizirani izlet i završio. Naravno, mnogi su potom potražili osvježenje u moru te je to bio sjajan nastavak aktivnog dana.

Nedjelja je planinare odvela na veću nadmorsku visinu jer je Planinarsko društvo „Opatija“, u suradnji s KŠR Gorovo, pripremilo atraktivan izlet na Vrh Ošalj (1176m). Nakon okupljanja na Poklonu i udisanja svježeg učkarskog zraka uslijedio je polazak odlično raspoloženih planinara koji su dio puta prevalili po makadamskoj cesti, a potom su po travnatim padinama i umjerenim usponom završili pohod na vrhu koji je i prekrasan vidikovac te su svi upijali ljepote ovog kraja u punom sjaju. Nakon odmora, zadovoljni su se sudionici uputili ka polazištu – Poklonu, gdje su se okrijepili te se pozdravili uz želju da ovakvih susreta bude što više.

Usred turističke sezone i morskih tema, planinarenje se pokazalo kao sjajnim potezom koji dodatno obogaćuje ponudu za ljubitelje aktivnosti u prirodi. Broj sudionika to potvrđuje, a organizatori najavljuju još novih događanja tijekom ljetnih mjeseci.

Više sa portala poduckun.net ...