[FOTO/VIDEO] Pobjednik treće etape CRO Racea Nicolo Parisini

Autor: Marina Pauletić 28.09.2023

Sutra se vozi četvrta etapa.

Rijeka/Opatija - Mladi Talijan, 23-godišnji Nicolo Parisini, član momčadi Q36.5, pobjednik je treće etape CRO Racea vožene od Otočca do Opatije u dužini od 133.5 kilometara.

Ubrzo nakon starta iz Otočca iz glavne skupine uspjelo se odvojiti pet vozača, Poljaci Mateusz Kostanski i Bartosz Rudyk (Voster), Austrijanac Marvin Hammerschmid (Hrinkow Advarics), Australac Dylan Hopkins (Ljubljana Gusto Santic) i Philip Weber (Maloja Pushbikers).

Nicolo Parisini, talijanski član momčadi Q36.5, bio je najbrži na ovoj etapi, dok su drugo mjesto osvojili Danac Tobias Andresen i Slovenac Matej Mohorič. Andresen je i novi vodeći biciklist u redoslijedu CRO Race-a s dvije sekunde ispred Parisinija, koji je ujedno proglašen najboljim sprinterom i najboljim mladim vozačem te je odjenuo crvenu, plavu i bijelu majicu. Kao najbolji penjač, zelenu majicu je ponio Marvin Hammerschmid iz Austrije. Kolumbijac Orluis Alberto Aular Sanabria s devet sekundi zaostatka nalazi se na trećem mjestu ukupnog poretka.

Završnici etape prisustvovali su i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, Suzi Petričić ispred Grada i TZ-a Opatija te Vlasta Mastović u ime TZ Kvarnera koji su, zajedno sa zamjenikom župana Brautom, čestitali najboljim biciklistima 3. etape.

Za razliku od prošlog izdanja kad je utrka startala na istoku Hrvatske, ovogodišnja prva etapa vozila se na relaciji Primošten-Sinj, druga od Biograda na Moru do Novalje, treća spaja Otočac i Opatiju, četvrta Krk i Labin, dok su Crikvenica i Ozalj start odnosno cilj pete etape. Završna, šesta etapa tradicionalno će se voziti od Samobora do Zagreba.

Osmo izdanje utrke CRO Race, koja se održava od 26. rujna do 1. listopada, ponovno se vozi kroz šest etapa, a ove godine obogaćeno je i uvrštavanjem dvije otočne lokacije, otokom Pagom i otokom Krkom koji će ujedno biti i domaćin starta pete etape.

VIDEO

VIDEO

Pobjednik treće etape CRO Racea Nicolo Parisini

Više sa portala poduckun.net ...