Potvrda uspona ženskog nogometa - Škola nogometa Zvončar broji sve više djevojčica

Autor: Nikola Cvjetović 26.03.2024

Trenutno u ovoj sportskoj udruzi, članici sportskog saveza Viškova, je registrirano 30-tak igračica uzrasta od 6 do 14 godina koje dolaze s područja Kastva, Viškova, Rijeke i Matulja.

Viškovo - Nogomet je sve popularniji i među djevojčicama. Tako je i na Kastvu, u sportskom centru Equilibre, gdje se već punih pet godina provode treninzi Škole nogometa za djevojčice - Zvončar. Trenutno u ovoj sportskoj udruzi, članici sportskog saveza Viškova, je registrirano 30-tak igračica uzrasta od 6 do 14 godina koje dolaze s područja Kastva, Viškova, Rijeke i Matulja. Voditeljica škole i trenerica s UEFA A licencom Jelena Jurić navodi kako je kroz pet godina kroz školu nogometa prošlo stotinjak djevojčica.

- Moja početna ideja bila je da nogomet bude dostupan svim djevojčicama koji se u ovom sportu žele okušati, a koje možda nemaju ambiciju baviti se nogometom na profesionalni način. Program škole i popratne aktivnosti, bez obzira na činjenicu da se radi o amaterskoj udruzi, organizirane su u skladu sa programima nogometnih akademija i klubova. Stariji uzrast djevojčica naše škole nastupa u Ligi početnica u organizaciji saveza istarske županije, dok se mlađi uzrasti natječu u razvojnim ligama u konkurenciji s dječacima u PGŽ-i. Nekoliko starijih djevojčica bile su sudionice selektivnih utakmica PGŽ-a što potvrđuje da je rad udruge kvalitetan i prepoznat od strane instruktora HNS-a. Naš cilj je zadržati djecu u sportu i naučiti ih osnovama sportskih vještina kako bi se u budućnosti mogli opredijeliti za klupski nogomet ili snaći u bilo kojem kolektivnom sportu, ukoliko ga odaberu, rekla je Jelena Jurić i pozvala djevojčice da se uključe u nogomet.

Treninzi se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18,15 do 20,20 sati.

Više sa portala poduckun.net ...