Poznati potencijalni suparnici u play-offu Europske i Konferencijske lige

Autor: Marina Pauletić 05.08.2024

Foto: arhiva

Poraženi iz ogleda Rijeke i Elfsborga igrat će play-off UEFA Konferencijske lige.

Rijeka - Norveški Molde ili belgijski Cercle Brugge bit će suparnici Rijeke ili Elfsborga u play-offu UEFA Europske lige. Ishod je to ždrijeba održanog u Nyonu na kojem su i prije prvih utakmica trećeg kola izvučeni parovi posljednje kvalifikacijske runde uoči grupne faze.

To znači da će pobjednik sraza Rijeke i Elfsborga 22. kolovoza gostovati kod uspješnijeg iz dvostrukog ogleda između Moldea i Cercle Bruggea, dok je uzvrat 29. kolovoza u Hrvatskoj ili Švedskoj.

Molde je nakon 17 odigranih kola četvrtoplasirana momčad norveške Eliteserien, a u drugom pretkolu UEFA Europske lige bio je uspješniji od danskog Silkeborga ukupnim rezultatom 5:4 (3:1, 2:3). Cercle Brugge je, s druge strane, tek počeo prvenstvo Belgije u kojem je u prva dva kola poražen od Westerloa (0:3) i Kortrijka (1:2), dok je u drugom pretkolu UEFA Europske lige bio uspješniji od škotskog Kilmarnocka s ukupnih 2:1 (1:1, 1:0).

Poraženi iz ogleda Rijeke i Elfsborga igrat će play-off UEFA Konferencijske lige i to protiv pobjednika sraza između moldavskog Sheriffa iz Tiraspola i ljubljanske Olimpije. Prvu utakmicu play-offa UEFA Konferencijske lige poraženi iz sraza Rijeka – Elfsborg igrat će na domaćem travnjaku (22. kolovoza), a uzvrat u gostima (29. kolovoza).

Sheriff je natjecanje počeo u 1. kolu UEFA Europske lige u kojem je bio uspješniji od azarbajdžanske Zire nakon bolje izvođenja jedanaesteraca (0:1, 2:1), dok je u drugom kolu poražen upravo od Elfsborga s ukupnih 3:0 (1:0, 2:0) pa natjecanje nastavlja u UEFA Konferencijskoj ligi. Ljubljanska Olimpija nakon 2 kola slovenskog prvenstva ima dvije pobjede (Primorje, Koper), dok u UEFA Konferencijskoj ligi natjecanje počinje u četvrtak protiv Sheriffa.

Više sa portala poduckun.net ...